TRINXAT DE LA CERDANYA

#Verduras, hortalizas y ensaladas 27 marzo 2020

Aquests dies de confinament, intento comprar ingredients que em serveixin per a diverses coses. Així doncs, per exemple, vaig comprar les verdures per fer brou, i normalment, en compro només un tros de col i aquest cop vaig agafar la col més gran que vaig trobar, així tindria també per fer el trinxat de la Cerdanya. És una recepta molt agraïda de fer amb Thermomix® , començant per trossejar la col, amb poc segons el tenim a punt ...


Aquest és un plat típic de la cuina tradicional de la Cerdanya, al Pirineu català. Amb aspecte de truita petita. Bàsicament de patata, col, cansalada, i si es vol, també una mica de botifarra negra. Se sol menjar a l'hivern per ser un plat calorífic. Amb el Thermomix® ens resulta un plat molt fàcil, ràpid i saborós.


INGREDIENTS - 70 gr d'oli - 150 gr cansalada tallada a quadradets (opcional) - 2 granets d'all - 750 grams de col d'hivern (trossejada) - 50 g d'aigua - 500 grams de patates trossejades - 100 g de botifarra negre a trossos (opcional) - Sal


PREPARACIÓ.



  1. Trossegi la col a dues o tres vegades ajudant-nos amb l'espàtula 8 seg / vel. 4 Reserveu en un bol i trossegi l'altra meitat 8 sg / vel 4 Reserva a el mateix bol.

  2. Poseu els alls i l'oli al vas i trossegi 2seg / vel 5 i seguidament programi 3min / temp. varoma / vel. 1 Incorpori la cansalada. Programeu 5min / 120º / vel.1

  3. Afegir la col ja trossejada, l'aigua i la sal. Programeu 25 '/ 120º / vel 1. Passats els 5 primers minuts incorpori la patatavoleu afegir la botifarra, faci-ho quan faltin 10 minuts per acabar Poseu a la paella amb una mica d'oli i dauri'l com si fes una truita



Éstos días de confinamiento, intento comprar ingredientes que me sirvan para varias cosas. Así pues, por ejemplo, compré las verduras para hacer caldo, y normalmente,  compro sólo un trozo de col y ésta vez cogí la col más grande que encontré, así tendría también para hacer el de la  trinxat de la Cerdanya. Es una receta muy agradecida de hacer con Thermomix® , empezando por trocear la col que con poco según lo tenemos listo ...


Éste es un plato típico de la cocina tradicional de la Cerdanya, en el Pirineo catalán. Con aspecto de tortilla pequeña. Básicamente de patata, col, tocino, y si se quiere, también un poco de butifarra negra. Se suele comer en invierno por ser un plato calorífico. Con el Thermomix® nos resulta un plato muy fácil, rápido y sabroso.


INGREDIENTES - 70 gr de aceite - 150 gr panceta cortada en cuadraditos (opcional) - 2 granitos de ajo - 750 gramos de col de invierno (troceada) - 50 g de agu- 500 gramos de patatas troceadas - 100 g de butifarra negro en trozos (opcional) - Sal


PREPARACIÓN.



  1. Trocee la col en dos ó tres veces ayudándonos con la espátula 8 seg / vel. 4 Reserve en un bol y trocee la otra mitad 8 sg / vel 4 Reserve al mismo bol.

  2. Ponga los ajos y el aceite en el vaso y trocee 2seg / velo 5 y seguidamente programe 3min / temp. varoma / vel. 1 Incorpore el tocino. Programe 5min / 120º / vel.1

  3. Incorpore la col ya troceada, el agua y la sal. Programe 25 '/ 120º / velo 1. Pasados ​​los 5 primeros minutos incorpore la patata


Si quiere añadir la butifarra, hágalo cuando falten 10 minutos para terminar Póngalo en la sartén con un poco de aceite y dórelo  como si hiciera una tortilla