Paté de pastanaga

#Aperitivos, entrantes y tapas 13 mayo 2018

Aquest paté és un dels meus favorits, el faig de tan en tan per prendre amb torrades per esmorzar o berenar. L'he provat moltes vegades i sembla que amb aquestes quantitats he aconseguit la textura que més m'agrada. Espero que el proveu i em digueu que us ha semblat als comentaris.


Gràcies


Ingredients


500 gr de pastanaga


2 dents d'all


1 litre aigua


60 gr d'oli d'oliva verge extra


80 gr de fruits secs (anous, ametlles, avellanes...)


llavors de sèsam


polsim de comí


Preparació


Pelar les pastanagues, tallar-les a rodanxes i posar-les al cistell, afegir els alls pelats al cistell.


Posar 1 litre d'agua al got, col.locar el cistell amb la pastanagua i els alls, tancar amb tapa i cubilet i programar 25'/100º/Vel 1.


Treure el cistell, buidar el got d'aigua (aquesta aigua es pot aprofitar per afegir a un caldo de verdures o als liquids d'una massa de pizza).


Abocar la pastanaga al got i afegir la resta d'ingredients.


Triturar, programant 30 seg/Vel 5-6, parar la màquina i amb l'espàtula baixar les restes de les parets fins a les ganivetes i anar pujant de velocitat durant un minut o fins que veiem que la textura és la que volem.


Posar-ho en un pot de vidre, deixar que refredi i conservar a la nevera fins unes dues setmanes aproximadament.


Sugerencies: Es poden posar en pots més petits i congelar-los.