Ceba caramelitzada

#Aperitivos, entrantes y tapas 13 mayo 2018

Ingredientes


1 kg de ceba de figueres pelada i tallada a quarts


2 dents d'all (opcional)


1 culleradeta de sal


80-90 g d'oli d'oliva


15 g sucre (moré millor)


30 g caramel líquid (o vinagre balsàmic)


Preparació


Trossejar la ceba en dos o tres tandes (300-350 g cada una) 4 seg a vel 5 i anar reservant en un bol.


Posar tota la ceba trossejada en el got i programar 45'/ 100ºC/ Vel 1 i a mitja cocció treure el cubilet i posar el cistell sobre la tapa per a que evapori el líquid.


Al finalitzar mirar si està al nostre gust i si ha quedat líquida posar 5 minuts més.


Amb aquestes quantitats surt aproximadament mig quilo de ceba caramelitzada. Posar-la en un recipient de vidre. Deixar que es refredi i conservar a la nevera.