Pa de Sant Jordi

#Masas, panes y repostería 20 abril 2018

Hola a tots,


Obro el meu blog, amb molta il.lusió i espero compartir amb vosaltres moltes receptes i experiències amb aquesta màquina que tan ens ajuda i ens fa disfrutar a la cuina i a la taula amb amics i familia.




PA DE SANT JORDI


Ingredients:


350 g aigua
20 g llevat fresc
550 g farina de força
1 culleradeta de sal
15 g oli d'oliva (o mantega fosa)
1 culleradeta sucre
80 g sobrassada a temp. ambient
80 g formatge emmental o gouda ratllat
80 g anous


Preparació:


1- Pre-calentar el horno a 190º.


2-Posar l'aigua al got i programar 1 min. 37º, vel.1. Afegir el llevat fresc i fer 4 seg., vel.4.


3- Afegir al got la farina, la sal, l'oli i el sucre i programar 5 min. Vel Espiga. Treure la massa i espolvorejar-la amb farina, fer una bola i deixar-la tapada durant 20-30 minuts per a que levi una mica.


4- Dividir la massa en 3 parts. Posar dins el got cada part i afegir l'altre ingredient. Primer farem amb el formatge, 1 min. Vel espiga. Després amb les anous, 1 min. Vel. espiga i per últim, amb la sobrassada, 1 min. Vel espiga. Així no haurem de rentar el got. (A la de sobrassada afegirem una mica més de farina ja que sino queda molt més tova).


5- Fer una tira llarga amb la massa d'anous i colocar-la al voltant del motlle engrassat (24x24 cm). Fer 4 tires amb la massa de la sobrassada i 5 tires amb la del formatge i anar-les colocant dins el motlle, intercalant-les. Començar i acabar amb la de formatge. Tapar i deixar-ho 1-2 hores en un lloc càlid, per a que dobli el seu volum.


6- Posar el motlle al forn uns 45 minuts. Treure el motlle i deixar refredar sobre una reixa.


Bona Diada de Sant Jordi i Bon profit!!