LLENTIES AMB CALAMARS

#Legumbres y platos de cuchara 03 mayo 2019


Avui us recomano que proveu aquesta recepta. La vam fer ahir en un taller a la nostra delegació de Mataró. Jo no l'havia fet mai i em va encantar. Jo no sé vosaltres però, no havia sentit mai a parlar d'aquesta combinació i em va semblar un bon plat. Ràpid de preparar, senzill, diferent i amb un resultat espectacular.


La vam fet tal qual està la recepta a Cookidoo a excepció de la quantitat de calamar. En la recepta original demana 700gr. de calamars, nosaltres en van posar al voltant de 450gr. i crec que amb aquesta quantitat és suficient. 


La vam fer amb tubs de calamars congelats, ja nets i sense potes. I els vam incorporar a la recepta ja descongelats.


En el cas del fumet de peix que demana, el podeu posar casolà, no cal dir-ho, o també dels preparats. Nosaltres hi vam afegir el caldo preparat per paella o fideuà de la marca Hacendado.  


Aquí teniu els ingredients :  


350 g de llenties pardines


200 g de ceba a quarts


1 gra d'all


80 g d'oli d'oliva


150 g de tomàquet triturat en conserva


450 g de calamars nets i tallats a trossos


1/2 culleradeta de pebre vermell


1 fulla de llorer sec


300 g de fumet de peix 


1 culleradeta de sal


PREPARACIÓ


1. Peseu dins un bol les llenties, cobriu-les d'aigua i deixeu-les en remull un parell d'hores.


2. Poseu en el got la ceba, l'all, i l'oli 4 segons/velocitat 4. A continuació sofregim 5 minuts/120 grausC/velocitat cullera. 


3. Incorporem el tomàquet i li posem 6 minuts/120 grausC/velocitat cullera.


4. Afegim els calamars i el pebre vermell 5 minuts/120 grausC/velocitat cullera.


5. Incorporem les llenties escorregudes, la fulla de llorer, el fumet i la sal i programem 30minuts/100 grausC/gir a l'inversa/velocitat cullera. 


Ja només cal servir-ho i a cullerades cap dins!! 


Ja em direu el resultat. Bon profit!