Nyoquis al gust

#Pastas y arroces 06 abril 2020De nyoquis s'en poden fer amb diferents ingredients. Els meus nyoquis son fets amb patata, ingredient habitaul en qualsevol cuina. Els nyoquis de patata tenen el seu orígen a l'Itàlia del S. XIX, com a resultes de l'encariment del preu per moldre el blat. Així que la gent va començar a substituïr el blat per puré de patata.


La recepta per fer-la en el Thermomix® ,  és la següent:

  • 500 grs. d'aigua

  • 500 grs. de patat farinosa 

  • 250 grs. de farina de força

  • 1 ou

  • 3 cullarades de sal


Posarem l'aigua dins el got, i les patates a trossos dins el varoma. Programem 30 min. a velocitat 1, varoma.   Treim l'aigua del got, un cop les patates ja son cuites. Posem les paptes dins del got i triturem. Acte seguit afegim la farina, l'ou i la sal. Barregem 30 segons a velocitat 6.La massa resultant és una mica enganxifosa, així que per manipular-la, enfarinem la superfície de treball. Formem una bola amb la massa i la tallem en parts mes petites.  Cada una d'aquestes boles, les amassem donant-li forma de cilindre , i tallem trossos de 2 cms. Els donem forma de nyoqui i els posarem a bullir amb molta aigua i sal.
 Quan comencin a surar, vol dir que ja són ben cuits!


Un cop fets els nyoquis,  com a salsa podeu posar des d'una salsa de tomàquet, salsa de formatge blau, salsa al pesto, etc...