AMANIDA DE TOMÀQUET EN FLANERES

#Verduras, hortalizas y ensaladas 13 julio 2017

AMANIDA DE TOMÀQUET EN FLANERES Aquesta setmana les companyes de la delegació Vorwerk de Mataró, m'han refrescat una recepta que tenia oblidada, una "AMANIDA DE TOMÀQUET EN MOTLLES", surt publicada al n°44 de la revista Thermomix® i sincerament, no la recordava.És fantàstica per l'estiu i amb aquesta caloreta entra molt bé, a més la deixem preparada abans, i quan tornem de la platja o la piscina, és una alegría trobar-te el dinar fet.  INGREDIENTS PER 6 RACIONS- 6 FULLS DE GELATINA- 1 ó 2 OUS DURS- 1 CEBA DOLÇA TALLADA PER LA MEITAT- 500gr DE TOMÀQUET MADUR- 2 LLAUNES DE TONYINA, BONÍTO O VERAT SENSE L'OLI I TRITURAT (uns 80/90 grs)- SAL- PEBREPER A LA VINAGRETA- 50gr D'OLI D'OLIVA VERGE EXTRA (i una miqueta més per muntar els motlles)- 2 CULLERADAS DE VINAGRE BALSÀMIC.- 10/15 OLIVES NEGRES SENSE PINYOL- 5 ó 6 FULLES D'ALFÀBREGA PREPARACIÓ1- POSAR ELS FULLS DE GELATINA EN UN BOL AMB AIGUA FREDA.2- TRITURAR ELS OUS 4 SEGONS VELOCITAT 4, I RESERVAR.3-SENSE NETEJAR EL GOT, TRITURAR LA CEBA 2 SEGONS VELOCITAT 5, RESERVAR AMB ELS OUS.4- SENSE NETEJAR EL GOT,  TRITURAR ELS TOMÀQUETS 2 MINUTS VELOCITAT PROGRESSIVA 5/10, I TOT SEGUIT PROGRAMAR 4 MINUTS A 100 GRAUS VELOCITAT 1.5- AFEGIR AL GOT, LA GELATINA BEN ESCORREGUDA I BARREJAR 30 SEGONS VELOCITAT 3.6- AFEGIR AL GOT, LA CEBA, ELS OUS, LA TONYINA (o variant) LA SAL I EL PEBRE, I BARREJAR AMB L'ESPÀTULA.ABOCAR LA BARREJA EN MOTLLES INDIVIDUALS, O UN TIPUS "PLUM CAKE", PRÈVIAMENT UNTATS AMB OLI, I DEIXAR REFREDAR A LA NEVERA, MINIM 2 ó 3 HORES.7- POSAR TOTS ELS INGREDIENTS DE LA VINAGRETA EN EL GOT, I TRITURAR 30 SEGONS, VELOCITAT 9.8- DESMOTLLAR, AMANIR,  DECORAR AMB LES OLIVES I L'ALFÀBREGA, I SERVIR  SOBRE UN LLIT DE CANONGES, RÚCULA O ENCIAMS VARIATS.  No em direu que no és fàcil, ràpida i fresca.Ja teniu ganes de provar-la, no?Doncs, AL ATAQUE!!!!Ja m'explicareu com us ha sortit.Bon profit i bon Thermomix® .