Lentejas con el Thermomix® , a mi manera

#Legumbres y platos de cuchara 07 febrero 2018

 




-----LLENTIES A LA MEVA MANERA AMB EL Thermomix® ---


   Què tal,  Thermomix® ers?  Avui, aprofitant que a una zona de Castella i lleó, compresa entre Lleó, Palència, Valladolid i Zamora, van declarar, ja fa un parell d'anys el 11 de març com a "DÍA DE LA LENTEJA DE TIERRA DE CAMPOS", he decidit explicar-vos, com faig les llenties a casa. Les de "Tierra de campos", son de la varietat pardina, però  jo les que preparo normalment són les anomenades, de perdigó, encara més petites, ràpides de coure i amb un gust espectacular. A més com ja sabeu, el Thermomix® ens ajuda moltíssim a  coure llegum, en aquest cas, posarem tots els ingredients dins el got i durant 35 ó 40 minuts, en oblidem del dinar, vaja... només ens quedarà parar la taula.


   Per cert, el proper dimarts 13 de febrer, a la delegació Vorwerk de Mataró, farem un parell de classes per a famílies nombroses, és a dir, cuina XXL amb el Thermomix® (A les 17:00 i a les 19:00, encara hi sou a temps de venir, alguna plaça ens queda). Aquesta recepta no la farem, però la podríem cuinar perfectament, mireu, en el got ens caben uns 450gr. de llenties (en sec), si les cuinem a temperatura varoma, i ha dalt, hi posem dauets de patata i pastanaga, al acabar la cocció, ho barregeu tot en una cassola i... voilà, ja podem possar 2 ó 3 coberts més a taula.


                              _______________________   ______________________  _________________________  


   Agafeu paper i llapis,  i apunteu que surt boníssima i aquesta no la trobareu a cookidoo.


       INGREDIENTS 



  • 350gr. de llenties de la varietat perdigó.

  • Una ceba petita, neta.

  • Un cap d'alls, sencer, pelat i net.

  • Una fulla de llorer.

  • Pebre vermell dolç.

  • Sal.

  • Pebre.

  • Aigua.

  • Oli verge.

  • Xoriço.

  • Os petit de pernil.

  • Botifarró.

  • Cansalada.        


       PREPARACIÓ 


   El primer que farem, serà posar en remull les llenties una hora o hora i mitja. Jo tinc un "truquillo", les deixo dins el cistellet en el got i omplo el got d'aigua, d'aquesta manera, quan les trec el cistellet només les he d' esbandir buidar l'aigua del got i, llestos,  cap a dins una altra vegada,  però aquest cop sense cistellet.


   Ara, amb les llenties esbandides dins el got,hi afegim la resta d'ingredients, la ceba neta, el cap d'alls pelat i net, una o dues fulles de llorer, el xoriço, el botifarró (jo a casa, el xoriço i el botifarró, els poso sencers, les llenties agafen el gust, però només se'n serveix qui li agrada), ara és l'hora d'afegir al got l'os i la cansalada tallada a troços, un rajolí d'oli, sal i pebre al gust i una culleradeta de pebre vermell dolç, per acabar, 900grs. d'aigua. Programem 35min a 100° velocitat cullera i gir invers, i a disfrutar d'un plat fantàstic. 


   Si voleu podeu substituir la sal, per una culleradeta de concentrat de verdures casolà, si no l'heu fet mai, ja es hora de fer-lo, és un bàsic que no pot faltar a la nevera.


                                  _____________________          _____________________         _____________________        


      Proveu-la i ja m'explicareu.


     I per a qualsevol aclariment o pregunta, ja sabeu on trobar-me....


             Moltes gràcies.