advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Barcelona Vic

Gemma Rasqui Serna

Benvinguts a la meva secció de la Blogosfera de Thermomix® . Sóc comercial de Thermomix® des de fa mes de set anys, d'ençà vaig descobrir que aquest gran robot de cuina em feia la vida més fàcil i saludable. Aquí us posaré al dia de les novetats, classes i tallers, així com penjar alguna que altre recepta. I si encara no el coneixes i t’agrada menjar sà, estalviar temps i diners, demana'm una demostració sense cap compromís, ET SORPRENDRÀ!  

Benvinguts a la meva secció de la Blogosfera de Thermomix® . Sóc comercial de Thermomix® des de fa mes de set anys, d'ençà vaig descobrir que aquest gran robot de cuina em feia la vida més fàcil i saludable. Aquí us posaré al dia de les novetats, classes i tallers, així com penjar alguna que altre recepta. I si encara no el coneixes i t’agrada menjar sà, estalviar temps i diners, demana'm una demostració sense cap compromís, ET SORPRENDRÀ!  

Comprar Thermomix®

PA DE SANT JORDI amb Thermomix®

23 April 2020
23 April 2020

PA DE SANT JORDI AMB NOUS FET AMB Thermomix®  



Aquest pa és molt típic en la diada de Sant Jordi, representa les quatre barres de la sanyera i va ser creat pel forner Eduard Crespo als anys 80. 


Hi ha qui el fa sense nous, jo particularment, trobo que el cruixent que dona la capa que l'envolta fa que sigui molt més saborós. Si el voleu fer sense aquest fruit sec, només cal que repartiu la massa en dos i afegiu una mica més de sobressada i de formatge.



Ingredients:


300 gr de llet  -  50 gr de mantega  -  50 gr de sucre  -  1 pastilla de llevat fresc (25-30gr)  -  500 gr farina de força  -  1 culleradeta de sal  -  100 gr de formatge Cheddar a trossos (preferible si és el de color taronja)  -  Colorant alimentari groc (opcional)  -  90 gr de nous  -  90 gr de sobrassada  -  llet per pincellar.


Preparació:


1. Posar la llet, la mantega i el sucre en el got i programar 2 min/37ºC/vel 2.


2. Afegir el llevat i barrejar 5 seg/vel 3.


3. Incorporar la farina i la sal i barrejar 15 seg/vel 6 i a continuació amassar 5 min/funció espiga.


4. Retirar la massa del got i dividir-la en 3 parts iguals (uns 300 gr més o menys cada una).


5. Posar el formatge en el got i unes gotes de colorant alimentari (opcional) i ratllar 10 seg/vel 7, afegir una part de la massa i amassar 1 min/funció espiga. Retirar la massa del got i posar-la en una bossa de plàstic d'ús alimentari i tancar-la. 



6. Posar les nous en el got i triturar 4 seg/vel 5, afegir una part de la massa i amassar 1 min/funció espiga. Retirar la massa del got i posar-la en una bossa de plàstic d'ús alimentari i tancar-la. 


7. Posar la sobressada junt amb la resta de la massa i amassar 1 min/funció espiga. Retirar la massa del got i posar-la en una bossa de plàstic d'ús alimentari i tancar-la.  


8. Deixar reposar les masses en un lloc temperat (fora de corrents d'aire) fins que doblin el seu volum, més o menys una hora, tot dependrà de la temperatura ambient.



9. Dividir la massa de formatge en 5 parts i la de sobressada en 4, formar barretes de igual mida (uns 30 cm de llarg). Muntar les barretes sobre una safata de forn folrrada amb paper pel forn, alternant el sabor (començar i acabat amb la de formatge). 




10. Estirar la massa de nous amb el corró i posar-la per sobre de les barretes, com si la emboliquèssim, però sense apretar, per que quedi un cruixent al voltant.  





11. Pre-escalfar el forn a  200ºC. Pincellar amb llet tota la massa i fornejar uns 20-25 minuts. 


12. Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta. Un cop estigui fred, tallar-lo de forma que es vegin els colors de la bandera catalana.

Solicita demostración