SALSA PER ALS CALÇOTS amb el Thermomix®

#Salsas y guarniciones 04 febrero 2018

Avui primera calçotada de la temporada.....anima't a fer la salsa....amb el Thermomix® es tan fàcil!!!


Aquí us apunto la meva recepta....


SALSA PER ALS CALÇOTS INGREDIENTS (per 1.000 g de salsa aprox.)



  • 6 tomàquets madurs de pera o de branca
  • 1 cap d’alls 
  • 280 g d’oli d’oliva verge o suau
  • 200 gr d’ametlles torrades de les llargues

  • 20 gr d'avellanes torrades

  • 2 branques de julivert, només les fulles
  • 60 g de polpa de pebrot de romesco (choricero)
  • 1 bitxo (cayena)
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant o dolç (al gust)
  • 1 o 2 culleradetes de sal
  • 30 g de vinagre de xerès


RECEPTA


  1. Escalfeu el forn a 200 graus i poseu-hi, en una safata, els tomàquets punxats i els alls, amb una mica d’oli, fins que estiguin ben escalivats. Deixeu-ho refredar, peleu-ho i traieu les llavors dels tomàquets (guardeu-ne només la polpa). Reserveu-ho.

  2. Peseu, en una gerra, l’oli. Reserveu-lo.

  3. Poseu, en el got, les ametlles, les avellanes i el julibert i tritureu-les 20 seg / vel. 6.

  4. Afegiu-hi la polpa dels tomàquets, la del pebrot i els alls reservats i triturem 15 segons vel. 5-10.

  5. Afegiu-hi el bitxo, el pebre vermell, la sal i el vinagre i, amb el cubilet posat, engegeu el TM a 5 i aneu tirant l’oli a la tapa per emulsionar. Pareu el TM quan hagi caigut tot l’oli.

Molt bona calçotada!!!!SALSA PER ALS CALÇOTS