ALBERGINÍES CAPRESE EN CAPONATA

#Aperitivos, entrantes y tapas 11 mayo 2021


Avui unes albergínies que us en llepareu els dits. Jo he fet algunes modificacions a la recepta original de cookidoo.  Partint de que soc vegana, he utilitzat formatges vegans, també a la cocció he fet canvis. Us els deixo perquè si us bé de gust els proveu....




INGREDIENTS (per a 4 persones)


- 2 albergínies petites (aprox. 500 g)


- 2 o 3  tomàquets en branca en meitats i en rodanxes de 5 mm


- 100 g de mozzarella vegana a talls fins


- 100g de formatge vegà  tipus grec a talls fins


- 4 pessics de sal


- 2 grans d'all


- 30 g d'oli d'oliva i un rajolí més per a les albergínies


- 180 g de ceba caramel·litzada


- 250 g de tomàquet fregit. 


- 1 tija d'api a trossos


- 15 g de vinagre de vi negre


- 1 culleradeta de sucre


- 30 g de tàperes


- 50 g d'olives negres sense os o bé 50 g olives verdes sense pinyol


- 4 rajolins de crema de vinàgre balsàmic



PREPARACIÓ:


1- Preescalfeu el forn a 220ºC


2- Talleu les albergínies per la meitat transversalment. Talleu cada tros a rodanxes posant un palet xinès tombat a cada costat de l'albergínia, de forma que al tallar les rodanxes, el full del ganivet quedi limitat per els palets i les rodanxes quedin unides com les fulles d'un llom amb llibre. Introduïu una rodanxa de tomàquet i una altra de formatge entre els talls alternant els formatges.  Poseu  les albergínies en una safata de forn, saleu al vostre gust, regueu amb un rajolí d'oli i enforneu durant 30 minuts a 220ºC. Mentrestant...


3- Poseu al vas els alls i l'oli. Trossegeu 3 seg / vel 7 i sofregiu 4 min / 120 ° C / vel 1.


4- Afegiu la ceba caramel·litzada i l'api. Trossegeu 10 seg / vel 8 i sofregiu 5 minuts / 120 ° C  / vel 1.


5-Afegiu el tomàquet fregit, el vinagre i el sucre i sofregiu 5 minuts / 120 ° C / vel 1.


Afegiu les tàperes i les olives i barregeu bé amb l'espàtula. Aboqueu en una safata, col·loqueu les albergínies a sobre i regueu la superfície amb la crema de balsàmic y serviu temperat.


Desitjo que us agradin tan com a mi !


Comparteix al teu entorn si t'ha agradat i no t'oblidis de donar-me un LIKE!  ;-)  Gràcies.


Hoy unas berenjenas para chuparse los dedos.  Yo he hecho algunas modificadiones de la receta original de cookidoo. Partiendo de que soy vegana, he utilizado quesos veganos y tambien en la coccion he hecho cambios. Aqui les dejo la receta por si les apetece probarlo...


INGREDIENTES (PARA 4 PERSONAS)


- 2 berenjenas pequeñas (aprox. 500 g)


- 2 o 3  tomates en rama en rodajas de 5 mm


- 100 g de mozzarella vgana en lonchas finas


- 100 g de queso vegano tipo griego en lonchas finas


- 4 pellizcos de sal


- 2 dientes de ajo


- 30 g de aceite de oliva y un chorrito más para las berenjenas


- 180 g de cebolla caramelizada


- 150 g de tomate frito


- 1 tallo de apio en trozos


- 15 g de vinagre de vino tinto


- 1 cucharadita de azúcar


- 30 g de alcaparras


- 50 g de aceitunas negras sin hueso o bien 50 g aceitunas verdes sin hueso 


- 4 chorritos de crema de vinagre  balsámico




PREPARACIÓN: 


1- Precaliente el horno a 220ºC


2- Corte las berenjenas por la mitad transversalmente. Corte cada trozo en rodajas poniendo un palillo chino tumbado a cada lado de la berenjena, de manera que al cortar las rodajas, la hoja del cuchillo tope con el palillo y las rodajas queden unidas como las hojas de un libro al lomo. Introduzca una rodaja de tomate y otra de queso entre los cortes alternado tambien los quesos. Coloque las berenjenas en una fuente para el horno, espolvoree con la sal, riegue con un chorrito de aceite y hornee durante 30 minutos a 220ºC. Mientras tanto....


3- Ponga en el vaso los ajos y el aceite. Trocee 3 seg/vel 7 y sofría 4 min/120°C/vel 1.


4- Incorpore la cebolla caramelizada y el apio. Trocee 10 seg/vel 8 y sofría 5 min/120°C/vel 1.


5- Añada el tomate frito, el vinagre y el azúcar y sofría 5 min/120°/vel 1.


6- Agregue las alcaparras y las aceitunas y mezcle bien con la espátula. Vierta en una fuente,  coloque las berenjenas encima. Riegue la superficie con la crema de balsámico y sirva templado.


Deseo que te gusten tanto como a mi!


Comparte en tu entorno si te ha gustado y no te olbides de darme un LIKE. Gracias!  ;-)