TOMAQUETS RAFT VEGANS ( formatge rocafort amb nous)

#Aperitivos, entrantes y tapas 06 diciembre 2020


Per als amants del formatge, al fer-nos vegans, és un dels menjars que més trobem a faltar. Però amb tot el que trobem al mercat, podem adaptar moltes receptes per poder degustar igualment d'aquest gust tant exquisit. Aquí us deixo la recepta, que de fet, només canvien els ingredients, ja que els passos son exactament iguals.


Ingredients


Tomaquets

•200 g de formatge cremós vegà


•200 g de formatge rocafort vegà


•50 g de nata vegana


•60 g de nous en meitats


Terra de prunes

•40 g d’orellanes de prunes a quarts


•20 g de galetes salades integrals veganes


•10 g de mantega vegana a trossos


•1 pessic de sal


Bany tomaquets

•8 - 10 gotes de colorant vermell


•100 g de vi dolç


•100 g de aigua


•25 g de sucre


•8 - 10 g de agar-agar (gelificant vegetal)


•6 fulles de rècula petita a trossos o be 24 fulles de julivert.



PREPARACIÓ


TOMAQUETS

1-Posa al got el formatge cremós, el formatge rocafort i la nata. Barreja 30 seg / vel 3.


2-Afegeix les nous trossejades a mà i barreja 10 seg / inversa / vel 3. Talla 12 quadrats de film transparent i 12 tires de 2 cm d'ample. Posa d'un en un cada quadrat dins el cubilet, posa en el centre una cullerada de la barreja i tanca el film formant un saquet. Cargola bé i lliga amb una tira de film transparent. Reserva al congelador durant un mínim de 4 hores. Renta el got.


3-Desembolica amb cura els saquets i retira tot el film transparent. Reserva al congelador.



TERRA DE PRUNES

1-Posa al got les prunes, les galetes, la mantega i la sal i tritura 15 seg / vel 8. Reparteix la barreja en 12 bols petits i reserva.


BANY DE TOMAQUETS

1-Quan tinguis desembolicats els saquets, posa al got el colorant, el vi, l'aigua, el sucre i el agar-agar. Barreja 10 seg / vel 4 i programa 3 minuts / 90 ° C / vel 2. Aboca en un bol petit i deixa temperar 5-10 minuts (aprox. 70 ° C). Posa al centre de cada tomaquet un escuradents o una broqueta i banya’ls a la barreja. Col·loca cadascun sobre la terra, retira el pal i posa en l'orifici la tija de dues fulles de ruca o julivert. Serveix o reserva a la nevera.