"XIITAKE-POP" A LA GALLEGA

#Aperitivos, entrantes y tapas 04 julio 2021


Aprofitant que cuinem amb bolets xiitake, uns bolets poc coneguts, tot i que cada vegada més, començaré per explicar-vos 6 dels seus beneficis.


1. Millora la salut de la pell


2. Excel·lent font de vitamina D


3. Augmenta les funcions energètiques i cerebrals


4. Redueixen el colesterol i són utilitzats per remetre malalties circulatòries. ...


5. Ajuden a tenir una bona digestió. ...


6. Mata les cèl·lules canceroses.



I ara us explicaré la recepta, que és molt fàcil i realment sorprenent. Amb aquestes quantitats en surt un plat complet, o per una persona com a plat principal o per posar al centre de la taula i anar picant junt amb altres coses.



INGREDIENTS:


- 150 g de bolets xiitake frescos


- 3/4 patates netes amb pell


- 1/2 fulla d'alga nori o alga kombu. (qualsevol pot anar bé per donar un lleuger gust a mar)


- Sal, pebre vermell de la vera, pebre vermell picant, pebre negre, sal escatada i un bon raig d'oli.



PREPARACIÓ:


1- Posem al vas 1,5 litres d'aigua junt amb una cullerada de sal i l'alga.


2. Tapem i amb la funció escalfador, programem 100 °C


3. Mentrestant, posem al cistellet els bolets sencers i nets, i al recipient varoma, les patates netes i amb pela, tallades a rodanxes. Procurem que quedi un forat al mig del recipient varoma per assegurar la bona circulació del vapor.


4. Un cop l'aigua hagi arribat a ebullició, posem dins el cistellet dins el vas, tapem, posem el varoma i programem 25 minuts, temp/varoma, vel. 3.


5. Seguidament, apartem el varoma i disposem les patates en un plat o fusta de presentar el pop i les salpebrem (al gust, però sigueu generosos), amb l'espàtula traiem el cistellet, i esclarim a raig d'aixeta els bolets xiitake, per treure els trossets d'alga que hi puguin haver quedat. Els tallem a trossets petits i els repartim per sobre les patates. Sal-pebrem al gust, també generosament, hi tirem un bon raig d'oli i sal escatada per sobre. Si volem més calent podem escalfar uns minuts al microones. I ja podem servir.


Espero que ho proveu i que us agradi molt. No oblideu de compartir al vostre entorn i donar un like si us ha agradat. Gràcies.






Aprovechando que cocinamos con setas shiitake, unas setas poco conocidas, aunque cada vez más, empezaré por contaros 6 de sus beneficios.


1. Mejora la salud de la piel


2. Excelente fuente de vitamina D


3. Aumenta las funciones energéticas y cerebrales


4. Reducen el colesterol y son utilizadas para remitir enfermedades circulatorias. ...


5. Ayudan a tener una buena digestión. ...


6. Matan las células cancerosas.



Y ahora os explicaré la receta, que es muy fácil y realmente sorprendente. Con estas cantidades sale un plato completo, o por una persona como plato principal o para poner en el centro de la mesa y picar junto con otras cosas.




INGREDIENTES:


- 150 g de setas shiitake frescos


- 3/4 patatas limpias con piel


- 1/2 hoja de alga nori o alga kombu. (Cualquiera puede ir bien para dar un ligero sabor a mar)


- Sal, pimentón de la vera, pimentón picante, pimienta negra, sal escamada y un buen chorro de aceite.




PREPARACIÓN:


1- Ponemos en el vaso 1,5 litros de agua junto con una cucharada de sal y el alga.


2. Tapamos y con la función calentador, programamos 100 ° C


3. Mientras tanto, ponemos al cestillo las setas enteras y limpias, y en el recipiente varoma, las patatas limpias y con piel, cortadas a rodajas. Procuramos que quede un agujero en medio del recipiente varoma para asegurar la buena circulación del vapor.


4. Una vez el agua haya llegado a ebullición, ponemos  el cestillo dentro del vaso, tapamos, colocamos el varoma en su posición y programamos 25 minutos, temp / varoma, vel. 3.


5. Seguidamente, apartamos el varoma y disponemos las patatas en un plato o madera para presentar el pulpo y las salpimentamos (al gusto, pero sed generosos), con la espátula sacamos el cestillo, y escurrimos a chorro de grifo las setas shiitake , para sacar los trocitos de alga que puedan haber quedado.Cortamos las setas en trocitos pequeños y los repartimos por encima las patatas. Sal-pimientas al gusto, también generosamente, echamos un buen chorro de aceite y sal escamada por encima. Si queremos más caliente podemos calentar unos minutos en el microondas. Y ya podemos servir.



Espero que lo pruebes y que te gusten mucho. No olvides de compartir en tu entorno y dar un like si te ha gustado.


Gracias.