SALSA PER CALÇOTS

#Salsas y guarniciones 21 febrero 2021



Aquí us deixo la recepta de la salsa per calçots que fa anys que fem a casa.


A la meva colla ja soc jo sempre la que porta la salsa ja que és espetcacular. 


INGREDIENTS PER A 1'5 LITRES DE SALSA


- 6 tomàquets de pera madurs i escalivats


- 6 grans d'all escalivats


-130 g d'ametlla torrada i pelada


-3 cullerades (de postres) de polpa de nyora ( o la carn de 3 nyores estovades amb aigua unes hores abans)


-40 g de vinagre (o al gust)


-1 cullerada  de postres de sal (o al gust)


-3 pessics de pebre (o al gust)


-1 litre d'oli d'oliva


PREPARACIÓ.


1- Posem al vas els tomàquets, els alls, les ametlles, la polpa de nyora, la sal i el pebre. 


2- Programem 1 minut vel 6


3- Afegim el vinagre, tapem amb el cubilet i sense posar temps, programem a vel 5 i anem tirant a poc a poc l'oli sobre la tapa. 


Quan haguem acabat l'oli i tinguem la tapa neta, ja tenim la salsa feta.


Espero que la gaudiu tant com jo. Es una salsa que a part dels calçots la podeu utilitzar per amanides i altres plats que us pugueu imaginar. Es estupenda. 


Us deixo també un video. ;-)


VIDEO DE COM FER LA SALSA PER CALÇOTS


SUGGERIMENTS:


Si tenim al.lergia als fruits secs, podeu posar galetes tipus Maria en lloc de ametlles, no es el mateix però s'hi assembla molt.


Si us ha agradat, no us oblideu de deixar-me un like   ;-)