COM FER FARINA DE FORÇA

#Masas, panes y repostería 19 abril 2020







Com fer farina de força 


 


Si vols elaborar la teva pròpia farina de força a casa, és molt senzill. D'aquesta manera, t'evitar l'haver de comprar cada tipus de farina. Com fer farina de força?.  


 


 


Ingredients: 


 


Farina normal per a tots els usos 


Glúten  de blat 


Tamizador 


thermomix o altre tipus robot 


 


Hauràs de dir quina quantitat necessites per a elaborar la teva recepta. 


 Però has de saber que per cada got de farina, afegiràs una cullerada del gluten de blat. 


 


Significa que si tenim una farina de 9% de proteïna, i la volem convertir en farina de 14% [augmentant la seva força en un 5%], hem d'afegir:


8,3 grs de gluten …per a cada 100 grs de farina


20,8 grs de gluten …per a cada 250 grs de farina  


 


 la quantitat de farina normal que t'indica la recepta i la tiraràs got Thermomix® . 


Poserem 1 a 3 minuts a velocitat 3 


 li anirem afegint la quantitat de gluten (previament haurem pesat) 


 


 la tamisarem un parell de vegades. Així de senzill!. Ara ja podràs elaborar la recepta del pa ,brioix ...que tant t'agrada.  


 


Tenen unes proporcions molt més baixes de proteïna de gluten.  


Així és que es poden combinar amb els llevats anomenats químics. La farina fluixa ha estat tractada perquè pugui suportar tots els sucres que solen contenir les receptes.  


A més, també pots usar aquest tipus de farina per a fer més espesses les salses o per a arrebossar el menjar. El seu ús és més habitual i és per això que la podràs trobar en tots i cadascun dels supermercats de la teva zona.