ENS PREPAREM PER PASQUA

#Masas, panes y repostería 03 abril 2020

La recepta de pa grec de Pasqua seria l'equivalent a la nostra mona de pasqua a Grècia. Es tracta d'un pa trenat que incorpora ous (igual que la mona) com a símbol de la resurrecció, ja sigui de Crist per als creients o ja sigui de la primavera i amb això, la vida després de l'erm hivern. 


 


Si enguany voleu sorprendre els vostres fillols amb una mona una mica exòtica perquè en Directe al Paladar us presentem aquesta. Els ous tradicionalment els posarem un ou per cada any que te'l Fillol.


Aquesta recepta està modificada de l'original




 


Pan de Pascua (Grecia)


Ingredients


culleradeta anís en gra 


105 g de sucre 


25 g de llet 


150 llevat natural 


½ culleradeta de vainilla líquida 


3 ous  


375 g de farina de blat (i alguna cosa més per a empolvorar) 


100 g de mantega en trossos (a temperatura ambient) 


1 pessic de sal 


 


per decorar 


 


ametlla laminada  


un ou batut 


2 ous o mes per posar al pa (han de ser quasi durs s'acabaran de fer forn) 


 


 


Preparació 


 


Forrar una safata de forn amb paper d'enfornar. 


Posi en el got l'anís en gra i 100 g de sucre i polvoritzi 1 min/*vel 10. Retiri a un bol i reservi. 


Posi en el got la llet, 5 g de sucre, el llevat, 3 ous i la vainilla líquida i barregi 4 min/37 °C/vel 2. 


Incorpori la farina, la mantega, la sal i el sucre amb anís polvoritzat i pasti 3 min/. Retiri del got, sobre una superfície de treball empolvorada amb farina, formi una bola i deixi reposar en un bol cobert amb film transparent durant aprox. 1 hora. 


Divideixi la massa en 3 trossos iguals i formi tres rul·los d'aprox. 40 cm de llarg. Una els tres rul·los en un extrem, formi una trena i en l'altre extrem. Pressioni els extrems, doblegui'ls cap a dintre perquè no s'obrin i col·loqui la trena en la safata preparada. Col·loqueu ous per decoració, pinzelli amb ou batut i decori amb les ametlles. Deixi reposar durant 10 minuts. 


Amb el forn fred (sense preescalfar), introdueixi la safata, posi el termòstat del forn a 180 °C i enforni durant 35 minuts. Retiri del forn i deixi temperar abans de servir


SI VOLEU RECEPTE ORIGINALPan de Pascua (Tsoureki)


Aquí també podeu trobar un vídeo explicatiu pa de pasqua