FERMENT NATURAL (massa mare )

#Masas, panes y repostería 02 abril 2020

El pa amb massa mare sense llevat és un clàssic de qualsevol cuina. La moda de tenir llest el nostre propi pa no és casual. El plaer de descobrir com aquest aliment bàsic estarà a punt de forma fàcil i ràpida partint del nostre propi forn, és simplement indescriptible. Amb aquesta recepta podrem crear un pa d'allò més natural, esponjós i deliciós sense la necessitat d'incloure llevat, farem servir una bona massa mare natural. Disposar d'aquest ingredient és una de les claus d'un bon pa, però també d'aconseguir un resultat final molt més professional i natural. Atreveix-te a crear el teu propi pa casolà, es convertirà en un imprescindible. 


 


 


Com fer base mare 

 


Ferment natural (de masa acida) 


 


ingredients 

 


 primer dia 


 


90-100 g d'aigua mineral a temperatura ambient 


30 g de farina integral de blat 


o bé 30 g de farina integral de sègol 


50 - 70 g de farina de força 


 


 


segon dia 


 


90-100 g d'aigua mineral 


30 g de farina integral de blat 


o bé 30 g de farina integral de sègol 


50 - 70 g de farina de força 


 


 


tercer dia 


 


90-100 g d'aigua mineral 


30 g de farina integral de blat 


o bé 30 g de farina integral de sègol 


50 - 70 g de farina de força 


 


 


 


quart dia 


 


90-100 g d'aigua mineral 


30 g de farina integral de blat 


o bé 30 g de farina integral de sègol 


50 - 70 g de farina de força 


 


 


 


preparació 

 


 


Posada en marxa 


Poseu tots els ingredients de la llista al vas i barregi 10 seg / vel 3. Obtindrà una massa enganxosa. Aboqui la barreja en un pot gran de vidre. Deixeu reposar durant 24 hores a temperatura ambient o 48 h si fa fred. 


 


Segon dia 


 


El ferment natural ocupa el mateix volum que el dia anterior però ha format un líquid marró per sobre. No s'aprecia la fermentació. Procediment d'activació (alimentació): Col·loqui el pot sobre la tapa del vas de laThermomix® . Afegiu els ingredients a el pot i barregi molt bé amb l'espàtula. Tape el pot, marqui amb un retolador el nivell i deixeu reposar durant altres 24 hores a temperatura ambient o 48 h si fa fred. 


 


 Tercer dia 


 


El ferment natural té bombolles i ha augmentat lleument el seu volum. Tiri la meitat de la barreja i poseu el pot sobre la tapa de la Thermomix® posi els ingredients en el pot. Barregi molt bé amb l'espàtula. La massa ha d'ocupar menys de la meitat de el pot. Tape el pot i marqui amb un retolador el nivell. Deixeu reposar durant altres 24 hores a temperatura ambient o 48 h si fa fred. 


 


Quart dia 


 


El ferment natural ha duplicat el seu volum i sembla una esponja. Ja està llest i pot fer amb ell un pa o conservar a la nevera. Si vas a fer un pa, de nou, posi el pot sobre la tapa de laThermomix® i afegiu els ingredients de la llista, barregi bé amb l'espàtula i deixi duplicar el seu volum (menys de 4 hores). Tot al vas el ferment necessari per procedir amb la recepta i reservi la resta a la nevera per a altres pans. 


 


 


Consells 


 


Jo el vaig fer un dia mes el tercer pas ,en altres receptes  o fan fins 7 dies 


 


La trobareu 


recepte ferment natural al cookidoo


recepte cookidoo