PA DE SANT JORDI

#Masas, panes y repostería 16 abril 2020






PA DE SANT JORDI 


 Procés ElaboracióVIDEO


 


Ingredients: 


 


300 g aigua 


36 g llevat fresc 


600 g farina força (+ empolvorar)  


10 g sal  


30 oli oliva  


75 g sobrassada a temperatura ambient  


75 g formatge chedar (ratllat prèviament)  


75 g nous 


 


Preparació: 


 


 Incorporem Aigua, llevat i oli     


Posem  1 min. 37º, vel.1 


  


Seguim amb la Farina, sal,     


Posem  3 min. Vel. Espiga.  


   


 **opcional (Treure la massa  formar una bola i deixar tapada  entre 30 a 60 minuts.) 


 


 Dividir en 3 parts, introduir cada part amb cada ingredient. 


 


Primer amb el formatge, 2 min. Vel. Espiga. 


 


Després amb les nous, 2 min. . Vel Espiga  


 


Finalment, amb la sobrassada, 2 min. Vel. Espiga. 


 


Així no haurem de rentar el got. 


 


 


 **opcional (A la de sobrassada li  pots posar una mica més de farina). 


 


            


Muntatge 


 


Estirem la massa del formatge calculant que farem 5 tires (barres de la bandera) ho tallem amb un tallador pizza. 


 


Estirem la massa de la sobrassada i tallem 4 tires (barres de la bandera) 


 


Anem intercalant una sobre l'altre començant per la de formatge, sobrassada, formatge, sobrassada i fins a formar les barres catalanes. 


 


Estirem la massa de les anous i l'embolicarem (amb delicadesa) les capes preparades abans 


 


Quan l'emboliquem amb un pinzell mullem amb aigua la massa de les anous per ajudar a segellar el pa. 


Agafem la safata del forn, posem paper vegetal i col·loquem el pa L'introduïm amb el forn fred 35 minuts aproximadament a 220º  


Aquesta recepta l'he adaptat en la forma com es fa el pa ràpid 


 


si deixat dobla el volum 


 


Moda dalt i baix 15 min amb vapor i 220 graus  (si no en teniu, posarem a sota altra safata amb una mica d'aigua i passat 15 min la treure'm)


20 min més 220 graus i ja els tindrem . 


 


** suggeriment: deixar reposar les masses els hi pot anar molt bé. Doblin  el volum  


 


Una altra opció seria aquest altre muntatge 


 


 


Formar una tira( rul·lo) llarga amb la massa de nous i col·locar-la al voltant d'un motlle untat amb oli d'uns 24x24 cm.  


 


Formar 4 tires( rul·los)amb la massa de sobrassada 5 tires amb la de formatge anar col·locant dins del motlle, alternant-les. Començar i acabar amb la de formatge.  


 


Tapar i deixar llevar entre 1 i 2 hores, en un lloc càlid, que dobli el seu volum.  


 


Preescalfar el forn a 220º. Introduir i enfornar uns 20 minuts. Treure del motlle i refredar sobre una reixeta.