TRUITA DE CARXOFES I GAMBES
#Verduras, hortalizas y ensaladas 18 abril 2020
Hola... Tinc ganes que provis aquesta recepta perquè considero que amb Thermomix® és la manera més fàcil d'escalfar unes carxofes per a una truita sucosa i tendra. Trigaràs només 30 minuts a posar-la en la taula.
Està en Cookidoo com a TRUITA DE CARXOFES, del llibre DIETA Mediterrània jo la versionada al meu gust. recepta
INGREDIENTS:
5 carxofes fresques netes sense fulles dures
1 rameta de julivert fresc o bé 1/2 llimona
100 g d'oli d'oliva
1/2 cucharadita de sal
300 g gambes crues i sense pell
6 ous
1 pessic de pebre mòlt
PREPARACIÓ:
Cor les carxofes en làmines de 5 mm i deixi en un bol amb aigua i una rameta de julivert o 1/2 llimona (perquè no s'oxidin).
Posi l'oli en el got i calent 6 min / 120 °C / vel 1
Afegeixi la sal i les carxofes escorregudes (sense gens d'aigua) Programi 10 min / 100 °C / gir invers / vel cullera.
Afegeixi les gambes Programi 5 min / 120 °C / gir invers / vel cullera.
Aboqui les carxofes i gambes en el cistellet col·locat sobre un bol, per a escórrer l'oli
posi en el got els ous, el pebre i una mica de sal i bata 5 seg / vel 4
afegeixi les carxofes i les gambes escorregudes i barregi 4 seg / gir invers / vel 2
qualli la truita en una paella amb 1 raget de l'oli escorregut i serveixi
No deixis acabar la temporada sense provar-la!!!!
TRUITA DE CARXOFES