TRUITA DE CARXOFES I GAMBES

#Verduras, hortalizas y ensaladas 18 abril 2020







Hola... Tinc ganes que provis aquesta recepta perquè considero que amb Thermomix® és la manera més fàcil d'escalfar unes carxofes per a una truita sucosa i tendra. Trigaràs només 30 minuts a posar-la en la taula. 


 


Està en Cookidoo com a TRUITA DE CARXOFES, del llibre DIETA Mediterrània jo la versionada al meu gust. recepta


 


INGREDIENTS: 


 


5 carxofes fresques netes sense fulles dures 


 


1 rameta de julivert fresc o bé 1/2 llimona 


 


100 g d'oli d'oliva 


 


1/2 cucharadita de sal 


 


300 g gambes crues i sense pell 


 


6 ous 


 


1 pessic de pebre mòlt 


 


PREPARACIÓ: 


 


Cor les carxofes en làmines de 5 mm i deixi en un bol amb aigua i una rameta de julivert o 1/2 llimona (perquè no s'oxidin). 


 


Posi l'oli en el got i calent 6 min / 120 °C / vel 1 


 


Afegeixi la sal i les carxofes escorregudes (sense gens d'aigua) Programi 10 min / 100 °C / gir invers / vel cullera. 


 


Afegeixi les gambes Programi 5 min / 120 °C / gir invers / vel cullera. 


 


Aboqui les carxofes i gambes en el cistellet col·locat sobre un bol, per a escórrer l'oli 


 


posi en el got els ous, el pebre i una mica de sal i bata 5 seg / vel 4 


 


afegeixi les carxofes  i les gambes escorregudes i barregi 4 seg / gir invers / vel 2 


 


qualli la truita en una paella amb 1 raget de l'oli escorregut i serveixi 




 


No deixis acabar la temporada sense provar-la!!!! 


 


TRUITA DE CARXOFES