Salsa per a Calçots

#Salsas y guarniciones 17 marzo 2020



INGREDIENTS (Per a 1000grs.):


-1ceba.


-5 tomàquets madurs 


-1 cabeça d'alls.


-400-500 grs.d'oli d'oliva verge extra,suau.


-3 nyores sense tronc ni pipetes.


-200 grs.d'ametlles torrades(pelades).


-2 grans d'alls crus(opcional)


-1 culleradeta de pebre vermell dolç.


-1/2. culleradeta de pebre vermell picant


-1 ó 2 culleradetes de sal


-30-40 grs de vinagre.


PREPARACIÓ:


1-Pre-escalfem el forn a 200º.


2-Posem en la safata del forn,la ceba,els tomàquets i la cabeça d'allsi ho fornegem 30-40 minuts.Ho deixem refredar i pelem totes les verdures.


Reservem en un bol juntament amb el liquit que hagi quedat a la safata del forn,si n'hi ha quedat.


3-Posem una gerra damunt la tapa de la Thermomix® , posar funció balança i pesar l'oli.Ho reservem.


4-Posar al got les nyores i les ametlles i triturar 20 segons/velocitat 6.


5-Hi afegim els tomàquets, la ceba i tots els alls(els escalivats i els crus,així quedarà amb un toc més picant)i programar 15 segons/vel.progressiva 5-10.


6-Agegir el pebre vermell dolç,i si es vol més picant també el pebre vermell picant,la sal i el vinagre.Amb el gobelet posat, programem vel.5,sense programar temps, anem tirant l'oli fil a fil damunt la tapa,per tal de què emulsioni .quan hagi caigut ,parem el Thermomix® tot l'oli.


SUGGERIMENTS:


_Podeu reduir a la meitat,la quantitat de la salsa,fent servir la meitat dels ingredients,però programant els mateixos temps i velocitats.


_Si us agrada o la voleu més líquida,afegiu el suc de la safata d'escalivar o bé aigua i remeneu a velocitat 7 durant uns 30 segons.


Valors nutricionals:(per 100grs.)


Energia 546kcal/2282.4KJ.  Hidrats de Carboni:4.7g.  Proteines:5.1 g Greixos:56.4g