TRINXAT DE LA CERDANYA

#Verduras, hortalizas y ensaladas 30 enero 2020

Aprofitant la temporada d'hivern i de la verdura de temporada, us presento un plat típic de la cuina tradicional de la Cerdanya, al Pirineu català. La podem servir com un timbal o en format truita petita i dorada. Els ingredients són bàsicament patata, col, cansalada, i  botifarra negra (opcional). Amb el Thermomix® ens resulta un plat molt fàcil, ràpid, saludable i de temporada. 


TRINXAT DE COL  


- 750grs Col verd d'hivern 


- 70grs oli d'oliva verge 


- 2-3 grans d'all 


- 150grs Panxeta de porc tallada a tires 


- 100grs Aigua 


- Sal 


- 500grs Patates tallades  


 


PREPARACIÓ  


- Trossegeu la col en dues o tres vegades ajudant-vos amb l'espàtula 8seg/vel.4 . Reserveu en un bol.  


- Poseu l'oli al vas i programeu 3min/temp.varoma/vel.1 


- Afegiu els alls i programeu 3seg / vel 5, Amb l'espàtula, baixeu les restes d'all del vas. 


- Incorporeu la cansalada i programeu 5min/Temp Varoma /vel.1. 


- Incorporeu la col ja trossejada, l'aigua i la sal, i programeu 5min /Temp Varoma /vel.1  Afegiu les patates, programeu 20 minuts./ Temp Varoma /vel 1. 


- Si voleu afegir la butifarra negra, feu-ho quan faltin 10 minuts. 


-  Emplatar i servir, si el volem fer com una truita posar oli a la paella i daurar-lo com una truita.