AMANIDA "COLESLAW" / ENSALADA "COLESLAW"

#Verduras, hortalizas y ensaladas 15 julio 2014

Una amanida, que per la seva simplicitat i vistositat us farà triomfar aquest estiu, podreu servir-la com en la foto i acompanyar-la de dues salses, jo, aqui us he posat una salsa de pebrots i una lactonesa. Thermomix® , en aquest cas ens facilitarà la seva elaboració, fent-nos el trossejat de diferents ingredients, ràpid, net, precís i molt, molt fàcil! Ja me'n direu el resultat!Una ensalada que por su simplicidad y vistosidad os hará triunfar este verano, podréis servirla como en la foto y acompañarla de dos salsas, yo, aquí os he puesto una vinagreta de pimientos y una lactonesa. Thermomix® , en este caso os facilitará su elaboración, troceando diferentes ingredientes de una manera rápida, limpia, precisa y muy, muy fácil! Ya me contaréis el resultado! AMANIDA AMANIDA COLESLAW:Ingredients:

  • 3 ous durs
  • 1 enciam o col
  • 300 gr de pastanagues
  • 200 gr de cogombres en vinagre (podeu canviar per tàperes o per cebetes,...)
  • 200 gr d'olives en sense òs
  • 1 col lombarda petita (o un tros)
Preparació:
  1. Trossegeu els ous 2 seg/vel 4. Retireu del got i reserveu.
  2. Trossegeu l'enciam. Aqui es pot fer servir també col. Si trossejeu l'enciam, feu-ho cobrint-lo d'aigua i programant 3 seg/vel 4.  Retireu del got, escorreu l'enciam i reserveu.
  3. Trossegeu les pastanagues. Programeu 5 seg/vel 5. Retireu i reserveu.
  4. Trossegeu els cogombres i les olives 7 seg/vel 4. Retireu i reserveu.
  5. I, per últim trossejeu la col lombarda 5 seg/vel 5.
  6. Munteu la safata segons la foto. Podeu anar posant les verdures a la safata, tal com les aneu traient del got.
LACTONESA: (Feu-la sense rentar el got perquè agafi color del trossejat de la col lombarda)Ingredients:
  • 150 gr de llet
  • 1 all
  • sal
  • 400 gr d'oli de girasol
  • el suc de 1/2 llimona o unes gotes de vinagre
Preparació:
  1. Peseu l'oli en una gerra i reserveu.
  2. Poseu en el got la llet, l'all i la sal. Tritureu 1 min/37º/vel 5.
  3. Poseu el cubilet amb un pes al damunt (una fruita, per exemple), programeu 3 min/37º/vel 5  i aneu abocant l'oli a sobre la tapa.
  4. Afegiu el suc de llimona o el vinagre i barregeu uns segons a vel 5.
VINAGRETA DE PEBROTS:Ingredients:
  • 100 gr de pebrot verd
  • 100 gr de pebrot vermell
  • 100 gr de ceba tendra
  • 1 ou dur (opcional)
  • 200 gr d'oli d'oliva verge extra
  • 50 gr de vinagre
  • 10 gr de sal
Preparació:
  1. Poseu tots els ingredients al got i trossejeu 3 seg/vel 5.
  2. Aboqueu la vinagreta en un recipient i guardeu-ho a la nevera fins a l'hora de servir.
Aquesta salsa us servirà també per diferents plats: musclos al vapor, salpicó de marisc, pop cuit, patates al vapor,... ENSALADA COLESLAW:Ingredientes:
  • 3 huevos duros
  • 1 lechuga o repollo
  • 300 gr de zanahorias
  • 200 gr de pepinillos en vinagre (podéis cambiar por alcaparras o por cebolletas,...)
  • 200 gr de aceitunas sin hueso
  • 1 col lombarda pequeña (o un trozo)
Preparación:
  1. Trocear los huevos 2 seg/vel 4. Retirar del vaso y reservar.
  2. Trocear la lechuga. Aquí podemos utilizar repollo. Si troceamos la lechuga, lo hacemos cubriéndola con agua (una vez troceada en trozos regulares), programando  3 seg/vel 4.  Retirar del vaso, escurrir la lechuga y reservar.
  3. Trocear las zanahorias. Programar 5 seg/vel 5. Retirar y reservar.
  4. Trocear los pepinillos y las aceitunas 7 seg/vel 4. Retirar y reservar.
  5. Y, por último trocear la col lombarda 5 seg/vel 5.
  6. Montar la bandeja según la foto. Podéis poner las verduras en la bandeja a medida que lo vais sacando del vaso.
LACTONESA: (Si la hacéis sin lavar el vaso, os cogerá el color de la col lombarda).Ingredientes:
  • 150 gr de leche
  • 1 ajo
  • sal
  • 400 gr de aceite de girasol
  • el zumo de 1/2 limón o unas gotas de vinagre
Preparación:
  1. Pesar el aceite en una jarra y reservar.
  2. Poner en el vaso la leche, el ajo y la sal. Triturar 1 min/37º/vel 5.
  3. Poner el cubilete con un peso encima (una fruta, por ejemplo), programar 3 min/37º/vel 5  y verter el aceite encima de la tapa.
  4. Añadir el zumo del limón o el vinagre y mezclar unos segundos a vel 5.
VINAGRETA DE PIMIENTOS:Ingredientes:
  • 100 gr de pimiento verde
  • 100 gr de pimiento rojo
  • 100 gr de cebolla
  • 1 huevo duro (opcional)
  • 200 gr de aceite de oliva virgen extra
  • 50 gr de vinagre
  • 10 gr de sal
Preparación:
  1. Poner todos los ingredientes en el vaso y trocear 3 seg/vel 5.
  2. Verter la vinagreta en un recipiente y guardarlo en la nevera hasta la hora de servir.
Esta salsa también os servirá para diferentes platos: mejillones al vapor, salpicón de marisco, pulpo cocido, patatas al vapor,...