ARRIBEN LES REVETLLES...PREPARATS PER FER COQUES? / LLEGAN LAS VERBENAS, PREPARADOS PARA HACER COCAS?

#Masas, panes y repostería 25 mayo 2014

Us he posat la més típica de les coques de Sant Joan, la de briox, n'hi ha moltes versions, però jo em quedo amb aquesta recepta que em va passar un dia una companya i que veureu que surt boníssima. Podeu farcir-la de crema, de nata,...o fer-hi un trenat a sobre també de crema, posar-hi pinyons...aquí ja fareu còrrer la vostra imaginació per fer-la al vostre gust, el que està clar és que passareu una estona distreta i la coca us sortirà molt bona i econòmica... I, si voleu venir a la vostra delegació a fer un primer assaig, estigueu atents als tallers que s'están fent i programant! Bona revetlla!Os he puesto la más típica de las cocas de San Juan, la de briox, hay muchas versiones, pero yo me quedo con esta que os he puesto, que me la pasó en su día una compañera y veréis que sale buenísima. Podéis rellenarla de crema, de nata,...o hacer un trenzado encima también con crema, poner piñones...aquí ya pondréis de vuestra imaginación para elaborarla a vuestro gusto, lo que está claro, es que pasaréis un rato entretenido y la coca os saldrá muy buena y económica...Y, si queréis venir a vuestra delegación a hacer un primer ensayo, estad atentos a los talleres que se están haciendo y programando! Feliz verbena!ARRIBEN LES REVETLLES...PREPARATS PER FER COQUES? / LLEGAN LAS VERBENAS, PREPARADOS PARA HACER COCAS?COCA DE SANT JOANINGREDIENTS:

  • -         100 gr de sucre
  • -        La  pell d'una taronja i d'una llimona
  • -         2 ous
  • -         65 gr. d’oli
  • -         120 gr de llet
  • -         30 gr d’anís dolç o d'aigua de tarongina
  • -         30 gr de llevat de forner
  • -         460 gr de farina
  • -         1 ou per pintar
  • -         Sucre “turronat” ( sucre mullat amb unes gotes d’aigua)
  • -         Fruita confitada per decorar
PREPARACIÓ:Moldrem el sucre 30seg, vel progressiva 5-10, afegirem les pells de taronja i llimona, i tornarem a fer la mateixa operació.Afegirem els ous, l’oli, la llet, el llevat i l’anís (o aigua de tarongina), barrejarem 4seg, vel 3, i,  programarem 2 min, temp. 37º,  vel 2Afegirem la farina i barrejarem 4seg, vel 6, i, programarem 2 min a vel espiga, ens ha de quedar una massa fina.Ho deixarem reposar ½ hora o ¾ d'hora a dins el got.Posarem el forn a 180º, i col.locarem a l’interior un recipient amb aigua, una flamera, una terrina de fang...Un cop reposada, estirarem la massa sobre paper vegetal o “silpat” i la pintarem amb ou, després hi posarem les fruites i el sucre turronat. La deixarem reposar de nou, entre 20 min i mitja hora (depenent de la temperatura ambient) tenint cura que no li toqui l’aire.La posarem al forn entre 12 i 15 minuts aproximadament. Un cop agafi color, ja estarà llesta per servir!!! COCA DE SAN JUANINGREDIENTES:
  • -         100 gr de azúcar
  • -        La  piel de una naranja y de un limón
  • -         2 huevos
  • -         65 gr. de aceite
  • -         120 gr de leche
  • -         30 gr de anís dulce o de agua de azahar
  • -         30 gr de levadura de panadería
  • -         460 gr de harina
  • -         1 huevo para pintar
  • -         Azúcar “turronado” ( azúcar mojado con unas gotas de agua)
  • -         Fruta confitada para decorar 
  PREPARACIÓN:Trituramos el azúcar 30 seg, vel progresiva 5-10, añadimos la piel de la naranja y del limón y repetimos la operación.Añadimos los huevos, el aceite, la leche, la levadura y el anís (o agua de azahar), mezclamos 4 seg, vel 3 y programamos 2 min, temperatura 37º, vel 2Añadimos la harina y mezclamos 4 seg, vel 6 y programamos 2 min, vel espiga, nos ha de quedar una masa fina.Lo dejamos reposar media hora o 45 min, dentro del vaso (ha de doblar volumen).Ponemos el horno en marcha a 180º y colocamos en el interior un recipiente con agua (una flanera, una terrina de barro,...)Una vez reposada la masa, la estiraremos sobre papel vegetal o "silpat" y la pintaremos con huevo, después pondremos las frutas confitadas y por último el azúcar "turronado". La dejaremos reposar una media hora más (dependiendo de la temperatura ambiente) cuidando de que no le dé el aire.La pondremos en el horno entre 15 y 20 minutos aproximadamente. Una vez coja color, ya estará lista para servir!!!