KRINGLE ESTONIA: un postre, una "mona de pasqua", un berenar-sopar informal,... / KRINGLE ESTONIA: un postre, una "mona de pascua", una merienda-cena informal,...

#Masas, panes y repostería 13 abril 2014

Us enrecordeu del famós "Kringle Estonia"? Aquell postre de nom impronunciable, però que ens va sorprendre gratament a tots. Doncs bé, m'ha semblat penjar-l'ho perquè no tan sols ens serveix d'alternativa al tortell de reis (com ens el vàren presentar un parell de nadals enrere). Ara, també el tenim al llibre "Chocolate II" que fa poc ha tret Vorwerk, i ens vé presentat com a alternativa a la clàssica "Mona de Pasqua", típica d'aquestes dates, i, perquè veieu com de funcional és, us hi adjunto algún farcit més per a fer-l'ho servir com a part d'un sopar informal! A partir d'aqui...fèu còrrer la vostra imaginació, farciu-l'ho del que vulgueu i experimenteu! Ja m'ho fareu saber... Pels que teniu el llibre: pàgina 156, pels demés, teniu la recepta aquí. La xocolata per fer el farcit, també la teniu al mateix llibre (pàg. 82), convé fer-la el dia abans o unes hores abans, perquè es refredi, us facilitarà el muntatge. Ah, i també la podeu fer amb la meitat d'avellanes. El farcit salat, us l'adjunto també aqui, original i sorprenent. Espero que el feu i us agradi!Os acordáis del famoso "Kringle Estonia"? Aquel postre de nombre impronunciable, pero que nos sorprendió gratamente a todos. Pues bien, me ha parecido de ponerlo en el blog, ya que no sólo nos sirve de alternativa al roscón de reyes (cómo nos lo presentaron hace un par de navidades atrás). Ahora también lo tenemos en el libro que recientemente ha publicado Vorwerk "ChocolateII", dónde nos lo presentan como alternativa a la clásica "Mona de Pascua", típica de estas fechas. Y, para que veáis lo funcional que puede ser, os añado un relleno para convertirlo en parte de una cena informal! A partir de aquí...que corra vuestra imaginación, rellenarlo de lo que se os ocurra y experimentad! Ya me lo contaréis... Para los que tenéis el libro: página 156, para los que no, os adjunto la receta aquí. La receta para el relleno del chocolate, también la tenéis en el  mismo libro (pág. 82), mejor hacerla el día antes o unas horas antes para que esté fría y se pueda trabajar mejor. Ah, y también podéis hacerla con la mitad de avellanas. El relleno salado, os lo adjunto también aquí, és original y sorprendente. Espero que lo hagáis y os guste!KRINGLE ESTONIA: un postre, una KRINGLE ESTONIA: un postre, una KRINGLE ESTONIA: un postre, una En el pas 6, podeu fer-ho com us ho explica aqui (fent dos rotlles) o fent-ne només un, el resultat serà amb un rotlle, més de tipus tortell i amb dos més tipus ensaimada o niu com us diu la recepta.En el paso 6, podéis hacerlo como lo explica aquí (haciendo dos rollos) o haciendo sólo uno, el resultado con un rollo es tipo roscón y con dos rollos tipo ensaimada o nido como os dice la receta. CREMA DE XOCOLATA DOBLE AVELLANAIngredients:- 200 gr d'avellanes- 150 gr de sucre- 100 gr de xocolata fondant- 100 gr de xocolata amb llet- 100 gr de xocolata blanca- 200 gr de llet- 150 gr d'oli de girasolPreparació:1 Poseu al got les avellanes i el sucre i tritureu 15 seg/vel 102 Afegiu les xocolates a trossos i torneu a triturar 15 seg/vel 73 Poseu la llet i l'oli i programeu 7 min/50º/vel 4. Aboqueu-ho en un pot (millor de vidre) que tanqui hermètic i guardeu-ho a la nevera fins que el feu servir (dubto que duri molt ;-). Podeu fer-ho servir per untar pa, torrades, farcir galetes, pastissos,...Podeu fer servir aliments alternatius pels intolerants a la lactosa. PASTA DE SOBRASSADA I MELIngredients:- 200 gr de sobrassada- 40 gr de melPreparació:1 Barregeu tots els ingredients 20 seg/vel 4. Podeu fer-ho servir pel "Kringle" que us adjunto avui, o per untar un sandvitx tipus biquini. CREMA DE CHOCOLATE DOBLE DE AVELLANAIngredientes:- 200 gr de avellanas- 150 gr de azúcar- 100 gr de chocolate fondant- 100 gr de chocolate con leche- 100 gr de chocolate blanco- 200 gr de leche entera- 150 gr de aceite de girasolPreparación:1 Poned en el vaso las avellanas y el azúcar y triturad 15 seg/vel 102 Añadid los chocolates y triturad 15 seg/vel 73 Incorporad la leche y el aceite y programad 7 min/50º/vel 4. Ponedlo en un tarro (mejor de cristal) que cierre hermético y guardarlo en el frigorífico hasta que lo uséis (aunque dudo que dure mucho ;-). Para untar pan, tostadas, rellenar pasteles, galletas,...Podéis usar ingredientes alternativos para los intolerantes a la lactosa. PASTA DE SOBRASADA Y MIELIngredientes:- 200 gr de sobrasada- 40 gr de mielPreparación:1 Mezclar todos los ingredientes 20 seg/vel 4. Podéis usarlo para rellenar el "Kringle" que os adjunto hoy aquí o para un sándwich tipo bikini.KRINGLE ESTONIA: un postre, una