PER PICAR / PARA PICAR

#Aperitivos, entrantes y tapas 23 marzo 2014

És una recepta treta de la revista oficial de Vorwerk (número 53, pàgina 86).  Un "montadito" que a casa ens agrada molt, és original i bo. Cal tenir en compte a l'hora de comprar les albergínies que siguin allargades i primes, doncs el seu diàmetre ens marcarà molt la mida del "montadito". Ceba caramelitzada us en sobrarà, i, si us agrada en podeu fer més quantitat, ja que a la nevera us aguantarà bé i us serveix per moltes receptes més... Guardeu-la en un pot de vidre. Es una receta extraída de la revista oficial de Vorwerk (número 53, página 86). Un montadito que en casa nos gusta mucho, es original y está muy rico. Hay que tener en cuenta la medida de las berenjenas, que sean alargadas y delgadas, puesto que el diámetro de las rodajas nos marcará la medida del montadito. De cebolla caramelizada os sobrará, y, si os gusta, incluso podéis hacer más cantidad, ya que en la nevera os aguantará y os servirá para usarla en otros platos...Guardarla en un bote de cristal.PER PICAR / PARA PICAR“MONTADITO” D’ALBERGÍNIA, FORMATGE DE CABRA I CEBA CARAMELITZADATemps de preparació: 15 minutsForn: 15 minutsTotal: 1 horaIngredients:-         500gr de ceba-         40gr de brandy-         40gr d’oli d’oliva verge extra-         40gr de sucre de canya-         1 albergínia tallada amb rodanxes (tingueu en compte la mida)-         10gr de caramel líquid-         Sal-         1 pessic de pebre negre recent mòlta-         1 làmina de pasta de full-         1 “rulo” de formatge de cabra tallat a rodanxes-         100gr de formatge ratllatPreparació: 1 Poseu la ceba al got i trossegeu 6 seg/ vel 42 Afegiu el brandy, l’oli i el sucre. Poseu el varoma a dalt amb l’albergínia tallada i programeu 35 min/varoma/gir a l’esquerra/vel cullera3 Aprofiteu per estendre la làmina de pasta de full i amb el cubilet, un aro o qualsevol estri rodó, talleu els cercles del que serà la base del “montadito”4 Retireu el varoma i reserveu. Afegiu al got el caramel líquid, la sal i el pebre i programeu 3 min/100º/vel 15 Preescalfeu el forn a 180º6 Munteu el “montadito”: Rodanxa de pasta de full / rodanxa d’albergínia / rodanxa de formatge de cabra / cullerada de ceba caramel·litzada i polsim de formatge ratllat7 Enforneu uns 15 min i servir (tan pot servir per menjar-ho fred com calent!) “MONTADITO” D DE BERENJENA, QUESO DE CABRA Y CEBOLLA CARAMELIZADATiempo de preparación: 15 minutosHorno: 15 minutosTotal: 1 horaIngredientes:-         500gr de cebolla-         40gr de brandy-         40gr de aceite virgen extra-         40gr de azúcar de caña-         1 berenjena cortada en rodajas (tener en cuenta la medida)-         10gr de caramelo líquido-         Sal-         1 pellizco de pimienta negra recien molida-         1 lámina de hojaldre-         1 “rulo” de queso de cabra cortado también a rodajas-         100gr de queso rayadoPreparació:1 Poner la cebolla en el vaso y triturar 6 seg/ vel 42 Añadir el brandy, el aceite y el azúcar. Poner el varoma con la berenjena cortada y programar 35 min/varoma/gir a l’esquerra/vel culleraAprovechar para extender la lámina de hojaldre y con el cubilete, un aro, taza, o cualquier elemento redondo, cortar los circulos de lo que será la base del “montadito”Retirar el varoma i reservar. Añadir al vaso el caramelo líquido, la sal y la pimienta y programar 3 min/100º/vel 1Precalentar el horno  a 180º6 Montar el “montadito”: Rodaja de hojaldre / rodaja de berenjena / rodaja de queso de cabra / cucharada de cebolla caramelizada y espolvorear un poco del queso rayado por encima.7 Hornear unos 15 min y servir (podéis tomarlo en frío o en caliente!)