BRIOIX "SUIZOS"

#Masas, panes y repostería 31 marzo 2020



BRIOIXOS " SUIZOS"


En aquests dies que estem tancats a casa i on el temps tampoc ens acompanya he pensat fer uns brioixos dolços, per ajudar a passar la tarda, ja que aquestes elaboracions són una mica llargues i requereixen un temps de repòs. Amb aquesta elaboració ens surten uns 15 o 16 brioixos de 45 grs cadascun, si els fem mes grans  ens surtiran menys unitats.


INGREDIENTS

120 grs de mantega a daus


90 grs de llet


15 grs de llevat fresc


4 ous mitjans  i (1 ou batut per pintar)


500 grs de farina de força


175 grs de sucre  i (100 grs  de sucre per humitejar)


5 grs de sal


PREPARACIÓ

1. Coloca un bol sobre la tapa, pesa la mantega a daus i reserva.


2. Posa al vas la llet i la llevadura fresca i barreja 10 seg /vel 3.


3. Afegeix els 4 ous, la farina, 75 grs de sucre i la sal i amassa 2 min/ vel espiga


4. Retira el cubilet i programa 6 min / vel espiga,  i ves afegint per la obertura de la tapa de un en un i a intervals de 15-20 segons els trossos de mantega. Deixa reposar la massa al vas fins que dobli el seu volum, (aprox 1hora).


5. Retira la massa del vas a sobre una superficie espolvorejada amb farina. Forma un cilindre i talla amb l´ajuda de l´espàtula o un ganivet  porcions de uns 45 grs cadascuna.


6. Fes una bola amb cada porció, dona-li forma allargada i aplana-la lleugerament. Coloca-les separades entre si en una plata de forn forrada amb paper de forn. Pinta-les amb ou i deixa-les reposar en un lloc on no hi hagi aire corrent fins que doblin el seu volum (aprox 30 minuts). No tingueu pressa a voler enfornar, si veieu que passat aquest temps no han doblat el volum, podeu esperar una estona més, ja que segons la temperatura ambient que tinguem,  ens pot fer fermentar mes ràpid o més a poc a poc.


7. Seguidament posarem el forn a escalfar a uns 240ºC.


8- Quan els brioixos han doblat el volum, els tornem a pintar amb l´ou batut que ja hem fet servir anteriorment i els hi fem un tall al llarg del brioix i hi posem el sucre humit o sense humitejar, com més ens agradi.


9. Enfornem cada plata sola al forn per tal que li arribi  l´escalfor a tot arreu durant 7 minuts a (240ºC), segons el forn pot ser que hi estiguin una mica més o menys. Retirem del forn i els deixem refredar a la mateixa plata de forn, i seguidament hi posem l´altre plata al forn.


També podeu fer mitja formula, us sortiran uns 8 brioixos, però en aquest cas hi posariem la meitat dels ingredients i mantindrem els temps de barrejat i amassat que ens indica el Thermomix® .


Espero que us animeu a fer aquests tipus de receptes....