CREMA DE MANTEGA

#Confitería y conservas 06 abril 2020

CREMA DE MANTEGA



La crema de mantega és una elaboració que la podem fer servir per fer diverses receptes de pastisseria, podem fer una Sara, unes pastes de pa de pessic amb crema de mantega i ametlla torrada picada per sobre i tallades a dauets per menjar com a peça de reposteria,... i també per fer la mona de pasqua.


Aquesta és la recepta de la crema de mantega que us proposem per fer amb el Thermomix® .


CREMA DE MANTEGA AMB MERENGA SUIS




INGREDIENTS


(Merenga suis)


4u. clares d´ou


200g de sucre


1 pessic de sal


4 gotes de suc de llimona



(Crema de mantega)


350g mantega a temperatura ambient


120g llet sencèra


120g sucre


PREPARACIÓ

(Merenga suis)

1. Agafem el vas net i sec, i  hi posem la papallona a les ganivetes. Hi afegim les clares, el sucre, la sal i el suc de llimona. Programa 4min/50ºC/vel 3,5.


2. A continuació programa  4min/vel3,5 (sense programar temperatura) i sense el cubilet perquè s´airegi i perdi l´escalfor el merenga. 


3. Retira a un bol i reserva.


(Crema de mantega amb llet)

1. Sense rentar el vas i amb la papallona incorporada, posem la mantega, la llet i el sucre i batre 3min/vel 3. Un cop finalitzat, retira a un altre bol 3/4 parts de la crema de mantega.


2. Sense treure la papallona incorpora el merenga suis reservat i batre                10 seg/vel 3.


3. Afegeix la meitat de la crema de mantega que hem reservat en un altre bol i batre 10 seg/vel 3.


4. Afegeix l´altre meitat de la crema de mantega que ens havia quedat i barreja 20 seg / vel 3. Retira la papallona i posa la barreja en una maniga pastissera amb un cornet arrissat.


Ja la podem fer servir.