CREMA DE SANT JOSEP

#Postres y dulces 18 marzo 2020

Hola,


Avui és la vigilia de Sant Josep i us ensenyaré la recepta de la crema de Sant Josep, un postre típic d´aquesta diada, que es pot acompanyar amb melindros, carquiñolis,...


CREMA DE SANT JOSEP


1 litre de llet


10 rovells


200 grs de sucre


40 grs de farina de blat de moro (maicena)


pell de llimona


1 canonet de canyella


100 grs de sucre per cremar la crema.


ELABORACIÓ


Per fer la crema de Sant Josep, hi ha un PETIT TRUC que ens fara que la elaboració d´aquesta crema tingui un resultat òptim, i és que infusionarem la llet amb la pell de llimona i la canyella, tot seguit us ho explico.


Agafem el litre de llet amb el sucre, la pell de llimona sense gens de part blanca i el canonet de canyella i ho posem al vas i fem 8 min/ 90ºC/ vel 1.


Un cop infusionat   ho deixem al vas tapat durant 30 minuts, perquè es vagi infusionant i es vagi refredant i tot seguit ho colarem.


Posarem la papallona a les ganivetes i hi eboquem la llet infusionada i colada, els rovells i la farina de blat de moro (maicena) i ho barregem 15 seg/vel 3.5.


Seguidament programem 11 min/90ºC/vel 2.


Comprobem si hi ha espuma quan ha acabat, en cas que si programeu 2 min/90ºC/vel 2 i si no hi ha espuma farem    2 min/vel 2, sense temperatura.


Seguidament treiem la papallona i barregem 10 seg/vel 7. 


Eboquem la crema en caçoletes de fang individuals i la deixem refredar sense tapar durant mitja horeta.


A partir d´aqui posarem una capa fina de sucre escampada a sobre la caçoleta i la cremarem amb un soplet o un cremador de crema electric o manual fins que el sucre es converteixi en caramel. És important cremar la crema just abans de menjar-la perquè el caramel serà cruixent.


Espero que la proveu i que disfruteu d´una bona diada de Sant Josep.