Bunyols de llardons / buñuelos de chicharrones

#Postres y dulces 26 febrero 2021


Avui una variant dels bunyols de vent, bunyols amb greixons igual d’irresistibles! Però aquests no els menjarem els divendres durant la quaresma, o potser si....? 

ingredients


100 g de llardons 


250 g d'aigua


100 g de mantega


1 pessic de sal


1 culleradeta de sucre


170 g de farina de rebosteria


1 culleradeta de llevat químic en pols


4 ous


Oli per fregir


Preparació



  1. Posem els llardons al got i triturem 20” - velocitat 7. Baixem els ingredients i tornem a programar 10” - velocitat 5.

  2. Poseu l'aigua, la mantega, la sal i el sucre. Escalfem 4 min / 100 ° C / vel 2.

  3. Afegiu la farina i el llevat i barregi 15 seg / vel 4. Traieu el got de la màquina i deixi refredar (aprox. 10 minuts).

  4. Col·loqueu el got a la màquina. Sense posar el cubilet, programi vel 4 i afegiu els ous un a un a través de l'obertura (no incorpori el següent fins que estigui integrat l'anterior), atureu el Thermomix® un cop aquest hagi incorporat l'últim ou. Aboqui la massa en una mànega pastissera amb “boquilla”  llisa de 2 cm i deixeu reposar durant 10 minuts. O si no tenim deixem reposar la massa en un bol tapat amb paper film.


  5. Escalfem l'oli en una paella fonda a foc mitjà. Vagi prement la mànega  pastissera i talli porcions de massa més o menys de 2cm o 3 cm. Si ho fem sense màniga pastissera, agafarem dues culleres de postres i anirem fent boletes i les deixarem en l'oli.


  6. Mantenim la massa en l'oli fins que s'inflin i s'enrosseixin. Traieu a una font sobre paper absorbent i després ho arrebossem amb sucre. Repetiu l'operació fins a acabar amb tota la massa.


🍴🥄🍴🥄🍴🥄🍴🥄🍴🥄🍴🥄🍴🥄🍴🥄






Hoy una variante de los buñuelos de viento, buñuelos con chicharrones igual de irresistibles! Pero estos no los comeremos los viernes durante la cuaresma, o quizás si ....?

Ingredientes


100 g de chicharrones 


250 g de agua


100 g de mantequilla


1 pellizco de sal


1 cucharadita de azúcar


170 g de harina de repostería


1 cucharadita de levadura química en polvo


4 huevos


Aceite para freír


Preparación



  1. Ponemos los chicharrones en el vaso y trituramos  20” - velocidad 7. Bajamos los ingredientes y volvemos a programar 10” - velocidad 5.

  2. Ponga el agua, la mantequilla, la sal y el azúcar. Caliente 4 min/100°C/vel 2.


  3. Añada la harina y la levadura y mezcle 15 seg/vel 4. Retire el vaso de la máquina y deje enfriar (aprox. 10 minutos).



  4. Coloque el vaso en la máquina. Sin poner el cubilete, programe vel 4 y añada los huevos uno a uno a través de la abertura (no incorpore el siguiente hasta que esté integrado el anterior), detenga el Thermomix® una vez este bien incorporado el último huevo. Vierta la masa en una manga pastelera con boquilla lisa de 2 cm y deje reposar durante 10 minutos. O si no tenemos dejamos reposar la masa en un bol con papel film.



  5. Caliente el aceite en una sartén honda a fuego medio. Vaya apretando la magna pastelera y corte porciones de masa más o menos de 2cm o 3 cm. Si lo hacemos sin manga pastelera, cogeremos dos cucharas de postre e iremos haciendo bolitas y las dejaremos en el aceite.Vamos haciendo unos cuantos cada vez.


  6. Mantenemos la masa en el aceite hasta que se hinchen y doren. Retire a una fuente sobre papel absorbente y luego lo rebozamos con azúcar. Repita la operación hasta acabar con toda la masa.