Curri de cigrons amb arros basmatí i espinacs / curry de garbanzos con arroz basmati y esponacas

#Legumbres y platos de cuchara 18 febrero 2021


Curri de cigrons amb arros basmatí i espinacs


Avui em poso mans a l'obra amb una recepta vegetariana de cigrons. És una recepta molt rapideta de fer, molt cremosa i molt especiada, les quals deixen una olor embriagadora a la cuina.


Una forma diferent de menjar els llegums, el curri de cigrons és molt típic en la cuina índia, encara que amb la migració s'ha estès a molts països. Es prepara en un moment i tens un menjar molt sa i complet, acompanyant-lo d'arròs basmati, amb cous-cous, pa naan o pa de pita o amb l'hidrat que prefereixis.



Per a 4 racions
INGREDIENTS


• 20 g cullerada d'oli d'oliva


• 2 grans d'all


• 100 g ceba a quarts


• 1/2 culleradeta de gingebre en pols


• 1 culleradeta de curri en pols


• 1/2 culleradeta de comí mòlt


• 1/2 culleradeta de cúrcuma en pols


• 1/4 culleradeta de pebre negre mòlt


• 1/8 culleradeta de caiena en pols (opcional)


• 400 g de cigrons cuinats


• 400 g d'espinacs congelats (opcional o les verdures que més ens agradin per a fer un plat més complet)


• Tomàquets cherry


• 180 g d'arròs bastami


• 400 g llet de coco


• 2 tomàquets pera pelats


• 1/2 culleradeta de sal


• Ratlladura de pell de llimona (opcional)





INSTRUCCIONS


1. Posem al vas els alls, la ceba i l'oli, posem el cubilet a la taa i trossegem 7 "- velocitat 5. Sense el cubilet cuinem 10 '-120º -velocitat 1.


2. Afegim el tomàquet, posem el cubilet a la tapa i trossegem 5 "- velocitat 5. Incorporem les espècies i la sal i remenem una mica amb l'espàtula. Programem 2 '- 120º - velocitat 0,5. 


3. Afegeix la llet de coco. Posem el recipient Varoma en la seva posició, col·loquem la papallona i sobre d'aquesta els espinacs i tomàquets cherry en branca. Posem la safata Varoma en la seva posició amb els cigrons, tapem. Programem 25 '- Varoma - velocitat 1.


Mentrestant, posem a cuinar l'arròs en una olla. Quan estigui fet escorrem bé i reservem.


4. Retirem del vas a un bol el contingut del got, juntament amb els cigrons i els espinacs, barregem bé.


5. Serveix immediatament els cigrons, acompanyats d'arròs i espinacs (jo li vaig afegir una mica de ratlladura de llimona per sobre).




SUGGERIMENTS I VARIANTS


• Pots afegir les verdures que vulguis.


• El gingebre en pols pots eliminar-lo o substituir-lo per gingebre fresc uns 2 cm i cuinar-juntament amb la ceba i l'all.


• L'ideal és usar llet de coco casolana o de llauna, però no beguda de coco (sol portar més additius i endolcidors en moltes ocasions).




Receta: curry de garbanzos con arroz basmati y espinacas


Hoy me pongo manos a la obra con una receta vegetariana de garbanzos. Es una receta muy rapidita de hacer, muy cremosa y muy especiada, las cuales dejan un olor embriagador en la cocina.
Una forma diferente de comer las legumbres, el curry de garbanzos es muy típico en la cocina india, aunque con la migración se ha extendido a muchos países. Se prepara en un momento y tienes una comida muy sana y completa, acompañándolo de arroz basmati, con cous-cous, pan naan o pan de pita o con el hidrato que prefieras.




Para 4 raciones
INGREDIENTES


•20 g cucharada de aceite de oliva


•2 dientes de ajo


•100 g cebolla a cuartos


•1/2 cucharadita de jengibre en polvo


•1 cucharadita de curry en polvo


•1/2 cucharadita de comino molido


•1/2 cucharadita de cúrcuma en polvo


•1/4 cucharadita de pimienta negra molida


•1/8 cucharadita de cayena en polvo (opcional)


•400 g de garbanzos cocinados


•400 g de espinacas congeladas (opcional o la verdura que más nos guste para hacerlo un plato más completo)


•Tomates cherry


•240 g de arroz bastami


•400 g leche de coco


• 2 tomates pera pelados


•1/2 cucharadita de sal


•Ralladura de piel de limón (opcional)


INSTRUCCIONES


1.Ponemos en el vaso los ajos, la cebolla y el aceite. Ponemos el cubilete en la tapa y troceamos 7” – velocidad 5. Sin el cubilete cocinamos 10’ -120º -velocidad 1.


2.Añadimos el tomate, ponemos el cubilete en la tapa y troceamos 5” – velocidad 5. Incorporamos las especias y la sal y removemos un poco con la espátula. Programamos 2’ – 120º - velocidad 0,5.


3.Añade la leche de coco. Ponemos el recipiente varoma en su posición, colocamos la mariposa y encima de esta las espinacas y tomates cherry en rama. Ponemos la bandeja varoma en su posición con los garbanzos, tapamos. Programamos 25’ – varoma – velocidad 1. Mientras, ponemos a cocinar el arroz en una olla. Cuando esté hecho escurrimos bien y reservamos.


4.Retiramos del vaso a un bol el contenido del vaso, junto con los garbanzos y las espinacas, mezclamos bien.


5.Sirve inmediatamente los garbanzos, acompañados de arroz y espinacas (yo le añadí un poco de ralladura de limón por encima).




SUGERENCIAS Y VARIANTES


•Puedes añadir las verduras que quieras.


•El jengibre en polvo puedes eliminarlo o sustituirlo por jengibre fresco unos 2cm y cocinarlos junto con la cebolla y el ajo.


•Lo ideal es usar leche de coco casera o de lata, pero no bebida de coco (suele llevar más aditivos y endulzantes en muchas ocasiones).