Foccacia pera i parmesà / Foccacia de pera y parmesano

#Masas, panes y repostería 14 abril 2021



Foccacia pera i parmesà


ingredients


* 80 g d'oli d'oliva verge extra (i una mica més per untar el bol)


* 90 g de porro


* 2 peres pelades i tallada a dauets petits


* Farigola seca o farigola fresca (només les fulles, netes i seques)


* 2 culleradeta de sal


* 280 g d'aigua


* 1 culleradeta de sucre


* 25 g de llevat premsat fresc


* 500 g de farina de força


* 100 g de parmesà en escates


preparació


* Poseu en el got el porro. Trossegi 3 seg / vel 5. Amb l'espàtula, baixi el trossejat cap al fons del vas.


* Afegiu 20 g d'oli, la pera trossejada, la farigola i ¼ culleradeta de sal i programi 8 minuts / 100 ° C / gir invers vel 1. Retireu a un bol i reservi.


* Poseu en el got 50 g d'aigua, el sucre i el llevat. Barregi 2 min / 37 ° C / vel 2.


* Incorpori 210 g d'aigua, la farina de força i 2 culleradetes de sal. Inicieu 2 minuts / funció amasar.


* Afegir la barreja de peres i iniciï 1 min / funció d’amasar. Pintem amb oli un bol gran, poseu la massa dins i pressioni amb la mà per compactar. Cobreixi el bol amb film transparent i deixeu reposar fins que la massa dobli el seu volum (aprox. 1 hora).


* Preescalfeu el forn a 180ºC. Forri la safata de forn amb paper d'enfornar i reservi.


* Poseu la massa a la safata preparada i, pressionant amb la punta dels dits, l’estirem formant un rectangle de la mida de la safata.


* Regueu la massa amb oli.


* Posem el formatge parmesà per tota la superfície i regui amb una mica més d'oli.


* Ficarem al forn durant 25-30 minuts (180ºC). (O fins que estigui).Traieu del forn i serveixi.


Foccacia pera y parmesano


Ingredientes


* 80 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar el bol)


* 90 g de puerro


* 2 peras peladas y cortada en daditos pequeños


* tomillo seco o tomillo fresco (solo las hojas, limpias y secas)


* 2 cucharadita de sal


* 280 g de agua


* 1 cucharadita de azúcar 


* 25 g de levadura prensada fresca


* 500 g de harina de fuerza


* 100 g de parmesano en escamas


Preparación


* Ponga en el vaso el puerro. Trocee 3 seg/vel 5. Con la espátula, baje el troceado hacia el fondo del vaso.


* Añada 20 g de aceite, la pera troceada, el tomillo y ¼ cucharadita de sal y programe 8 min/100°C/ giro inverso vel 1. Retire a un bol y reserve.


* Ponga en el vaso 50 g de agua, el azúcar y la levadura. Mezcle 2 min/37°C/vel 2.


* Incorpore 210 g de agua, la harina de fuerza y 2 cucharaditas de sal. Inicie 2 min/ función amasar.


* Incorpore la mezcla de peras e inicie 1 min/función de amasar. Engrase con aceite un bol grande, ponga la masa dentro y presione con la mano para compactarla. Cubra el bol con film transparente y deje reposar hasta que la masa doble su volumen (aprox. 1 hora).


* Precaliente el horno a 180ºC. Forre la bandeja del horno con papel de hornear y reserve.


* Ponga la masa en la bandeja preparada y, presionando con la yema de los dedos, estírela formando un rectángulo del tamaño de la bandeja.


* Riegue la masa con aceite.


* Esparza el queso parmesano por toda la superfície y riegue con un poco más de aceite.


* Hornee durante 25-30 minutos (180ºC) (o hasta que esté). Retire del horno y sirva.