Pa de Sant Jordi

#Masas, panes y repostería 18 abril 2021



Pa de sant jordi


Ingredientes:


- 300 g agua mineral


- 20 g d miel


- 20 g levadura fresca o 6 g. levadura seca


- 500 g harina de fuerza


- 5 g sal


- 20 g aceite de oliva virgen


-100 g queso de cheddar groc (el típic és amb formatge de maó)


- 90 g nueces picadas


- 90 g sobrasada mallorquina 


- colorants alimentaris  vermell i groc opcionals


Preparació:


1. Posar l’aigua, la mel i el llevat en el got i programar 2 min/37ºC/vel 2.


2. Incorporar la farina, l’oli i la sal i barrejar 15 seg/vel 6 i a continuació amassar 5 min/funció espiga.


3. Retirar la massa del got i dividir-la en 3 parts iguals.


4. Posar el formatge al got i ratllar 10 seg/vel 7, afegir una part de la massa i amassar 1 min/funció espiga. Retirar la massa del got i posar-la en un bol impregnat amb oli i tapem amb paper film. 


5. Posar les nous en el got i triturar 4 seg/vel 5, afegir una part de la massa i amassar 1 min/funció espiga. Retirar la massa del got i posar-la en un bol impregnat amb oli i tapem amb paper film. 


6. Posar la sobrassada junt amb la resta de la massa i amassar 1 min/funció espiga. Retirar la massa del got i posar-la en un bol impregnat amb oli i tapem amb paper film. 


7. Deixar reposar les masses fins que doblin el seu volum, més o menys una hora, tot dependrà de la temperatura ambient.



8. Dividir la massa de formatge en 5 parts i la de sobrassada en 4, formar barretes de igual mida. Muntar les barretes sobre una safata de forn folrrada amb paper de forn, alternant les masses començant i acabant per la de formatge.


9. Amb la massa de nous fem una tira llarga i la col.loquem rodejant les altres barretes com emmarcant-les.




10. Tapem la massa amb un drap de cuina i deixem llevar novament fins que dobli.


11. Pre-escalfar el forn a 200ºC. Pincellar amb llet tota la massa i fornejar uns 20-25 minuts. 


12. Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta. Un cop estigui fred, tallar el pa de manera que es vegin els colors de la bandera catalana.


🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹


Pan de “sant Jordi”


Ingredientes:


- 300 g agua mineral


- 20 g de miel


- 20 g levadura fresca o 6 g. levadura seca


- 500 g harina de Fuerza


- 5 g sal


- 20 g aceite de oliva virgen


-100 g queso cheddar amarillo ( el típico es con queso de maó)


- 90 g nueces picadas


- 90 g sobrasada mallorquina


- se puede usar colorante amimentario rojo y amarillo 


preparación:


1. Poner el agua, la miel y la levadura en el vaso y programar 2 min / 37ºC / vel 2.


2. Incorporar la harina, el aceite y la sal y mezclar 15 seg / vel 6 y luego amasar 5 min / función espiga.


3. Retirar la masa del vaso y dividirla en 3 partes iguales.


4. Poner el queso en el vaso y rallamos 10 seg / vel 7, añadir una parte de la masa y amasar 1 min / función espiga. Retirar la masa del vaso y ponerla en un bol impregnado con aceite y tapamos con papel film.


5. Poner las nueces en el vaso y triturar 4 seg / vel 5, añadir una parte de la masa y amasar 1 min / función espiga. Retirar la masa del vaso y ponerla en un bol impregnado con aceite y tapamos con papel film.


6. Poner la sobrasada junto con el resto de la masa y amasar 1 min / función espiga. Retirar la masa del vaso y ponerla en un bol impregnado con aceite y tapamos con papel film.


7. Dejar reposar las masas hasta que doblen su volumen, más o menos una hora, todo dependerá de la temperatura ambiente.




8. Dividir la masa de queso en 5 partes y la de sobrasada en 4, formar barritas de igual tamaño. Montar las barritas sobre una bandeja de horno forradas con papel de horno, alternando las masas empezando y terminando por la de queso.


9. Con la masa de nueces hacemos una tira larga y la colocamos rodeando las otras barritas como enmarcando una foto.


10. Tapamos la masa con un paño de cocina y dejamos nuevamente hasta que doble.




11. Precalentar el horno a 200ºC y hornear unos 20-25 minutos.


12. Retirar del horno y dejar enfriar sobre una rejilla. Una vez esté frío, cortarlo el pan de forma que se vean los colores de la bandera catalana.