Pollastre farcit amb reducció de ratafia / pollo relleno con reducción de ratafia

#Carnes y aves 15 marzo 2021






Pollastre farcit amb reducció de ratafia


10 tires de bacon fumat


7 filets de contracuixes ben primets


100 g de ceba caramelitzada (recepta 500g de ceba caramelitzada de cookidoo)


2 alls


150 g xampinyons portobello


30 g de ceps deshidratats 


30 g oli d’oliva


Sal


1500g d’aigua 


4 patates pelades a daus


pinyons i panses opcional


Preparació 


1. En paper film ben estirat posem les tires de bacon una mica superposades. Deixem dos dits de distància de la part superior i anem posant també de costat i una mica superposats els filets de pollastre. Salpebrem.


2. Posem al got els alls, els xampinyons, els ceps i l’oli. Posem el cubilet a la tapa i trossegem 5” - velocitat 5. Baixem els ingredients de les parets del got. Posem el cubilet a la tapa i sofregim una mica 5’ - 120 - gir a l’esquerra velocitat cullera.


3. Escampem per sobre del pollastre la ceba caramelitzada, els bolets, els pinyons i les panses. Amb l’ajuda del paper film enrotllem per la part més ample com si fos un braç de gitano, el deixem embolicat amb el paper film i l’apretem bé. El posem al recipient varoma, afegim al voltant les patates, salpebrem al gust i amanim amb una mica d’oli d’oliva.



4. Posem l’aigua al got (o aprofitem per a cuinar alguna cosa) posem la tapa i el recipient varoma a la seva posició amb la tapa. Programem 30’ - varoma - velocitat 1. Pre-escalfem el forn a 180 graus.


5. Un cop fet traspassem tot a una plata de forn i acabarem de cuinar durant 20’ a 180 graus. O fins que estigui ben cuit. (Al forn hi podem afegir uns tomaquets cirerol en branca).


6. Servim tallat i banyem una mica amb la reducció de ratafia (recepta a l’altre post).




Pollo relleno con reducción de ratafía

10 tiras de bacon ahumado


7 filetes de contramuslo bien delgados


100 g de cebolla caramelizada (receta 500g de cebolla caramelizada de cookidoo)


2 ajos


150 g champiñones portobello cortado en mitades


30 g de cepas deshidratados


30 g aceite de oliva


sal


1500g de agua


4 patatas peladas en dados


piñones y pasas (opcionales)


preparación


1. En papel film bien estirado ponemos las tiras de bacon un poco superpuestas. Dejamos dos dedos de distancia de la parte superior y vamos poniendo también de lado y un poco superpuestos los filetes de pollo. Salpimentar.


2. Ponemos en el vaso los ajos, los champiñones, las cepas y el aceite. Ponemos el cubilete en la tapa y troceamos 5 "- velocidad 5. Bajamos los ingredientes de las paredes del vaso. Ponemos el cubilete en la tapa y sofreímos un poco 5 '- 120 - giro a la izquierda velocidad cuchara.


3. Esparcimos por encima del pollo la cebolla caramelizada y las setas, las pasas y los piñones. Con la ayuda del papel film enrollamos por la parte más ancha como si fuera un brazo de gitano, lo dejamos envuelto con el papel film y la apretamos bien. Lo ponemos en el recipiente varoma, añadimos alrededor las patatas, salpimentamos al gusto y aliñamos con un poco de aceite de oliva.


4. Ponemos el agua en el vaso (o aprovechamos para cocinar algo) ponemos la tapa y el recipiente varoma en su posición con la tapa. Programamos 30 '- varoma - velocidad 1. Pre-calentamos el horno a 180 grados.


5. Una vez hecho traspasamos todo a una fuente de horno y terminaremos de cocinar durante 20 'a 180 grados. O hasta que esté bien cocido. (En el horno podemos añadir unos tomates cherry en rama).


6. Servimos cortado y bañamos un poco con la reducción de ratafía (receta al otro post).