Rissotto de quinoa i remolatxa amb pesto de menta

#Pastas y arroces 02 marzo 2021



Podria començar aquest post dient que us porto una altra recepta amb remolatxa perquè cal aprofitar que és producte de temporada, que si que ho és, però la veritat és que l'altre dia per fer el pa em van quedar moltes a la nevera, així que com no m'agrada llençar avui ha tocat rissotto de quinoa i remolatxa amb pesto de menta. I m'ha sorprès molt el resultat, sobretot a casa que quan he dit què anava a cuinar, he vist com s'arrugava algun nas i com ha canviat l’expressió al tastar el plat. M’encanta!!!!


Rissotto de quinoa i remolatxa amb pesto de menta


ingredients

Per al pesto


20 g de fulles de menta (netes i seques)


70 g d'oli d'oliva verge extra


Pessic de sal


Pessic de pebre


Sofregit de gambes

50 g oli d'oliva


2 grans d'all


160 g de gambes pelades 




Rissotto

35 g oli d'oliva


100 g de ceba vermella


200 g de remolatxa cuita i en quarts


180 g de quinoa rentada i escorreguda


450 g de brou de verdures


100 g de vi blanc


1 culleradeta de sal


Parmesà com topping


Preparació 
Pesto de menta

1. Posem tots els ingredients al got i el cubilet a la tapa i piquem 10 "- velocitat 5, baixem els ingredients de les parets i tornem a picar, repetim aquesta acció per tres vegades o fins que ens quedi una salsa.


2. Reservem en un bol. Netegem i assequem el got.


Rissotto de quinoa


1. Posem l'oli, tapem amb el cubilet i escalfem 3 '- 120 - velocitat cullera.


2. Afegim els alls, sense en cubilet i programem 10 '- 120 - gir a l'esquerra velocitat cullera.


3. Afegim les gambes, posem el cubilet a la tapa 5 '-120 - gir a l'esquerra velocitat cullera. Colem, reservem les gambes i tornem a posar l'oli al vas.


4. Afegim, 35 g més d'oli d'oliva i la ceba. Posem el gobelet a la tapa i trossegem 5 "- velocitat 5. Sense treure el cubilet sofregim 10 '- 120 - velocitat cullera.


5. Afegim la remolatxa i trossegem 5 "velocitat 5. Afegim el brou i escalfem 10 '- 100 - velocitat 1.


6. Afegim la quinoa, el vi i la sal i programem si gobelet 10 '- 100 - gir a l'esquerra velocitat cullera.


7. Incorporem les gambes, posem el cubilet a la tapa i escalfem 2 '- 100 - gir a l'esquerra velocitat cullera.


8. Deixem reposar 5 'i servim la quinoa, ruixem una mica de pesto i vam acabar amb parmesà al gust.


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Podría empezar este post diciendo que os traigo otra receta con remolacha porque hay que aprovechar que es producto de temporada, que si que lo es, pero la verdad es que el otro día para hacer el pan me quedaron muchas en la nevera así que como no me gusta tirar hoy ha tocado rissotto de quinoa y remolacha con pesto de menta. Y me ha sorprendido mucho el resultado, sobretodo en casa que cuando he dicho que iba a cocinar he visto como se arrugaba alguna nariz.


Rissotto de quinoa y remolacha con pesto de menta



Ingredientes
Para el pesto

20 g de hojas de menta (límpias y secas)


70 g de aceite de oliva virgen extra


Pellizco de sal


Pellizco de pimienta


Sofrito de gambas

50 g aceite de oliva


2 dientes de ajo


Gambas 


Risotto

35 g aceite de oliva


100 g de cebolla roja


200 g de remolacha cocida y en cuartos


180 g de quinoa lavada y escurrida


450 g de caldo de verduras


100 g de vino blanco


1 cucharadita de sal


Parmesano como topping


Preparación
Pesto de menta

1.Ponemos todos los ingredientes en el vaso y picamos 10” – velocidad 5, bajamos los ingredientes de las paredes y volvemos a picar, repetimos esta acción por tres veces o hasta que nos quede una salsa.


2.Reservamos en un bol. Limpiamos y secamos el vaso.


Rissotto de quinoa

1.Ponemos el aceite, tapamos con el cubilete y calentamos 3’ – 120 – velocidad cuchara.


2.Añadimos los ajos, sin en cubilete y programamos 10 ‘ – 120 – giro a la izquierda velocidad cuchara.


3.Añadimos las gambas, ponemos el cubilete en la tapa 5’ -120 - giro a la izquierda velocidad cuchara. Colamos, reservamos las gambas y volvemos a poner el aceite en el vaso.


4.Añadimos, 35 g más de aceite de oliva y la cebolla. Ponemos el cubilete en la tapa y troceamos 5” – velocidad 5. Sin quitar el cubilete sofreímos 10’ – 120 – velocidad cuchara.


5.Añadimos la remolacha y troceamos 5” velocidad 5. Añadimos el caldo y calentamos 10’ – 100 – velocidad 1.


6.Añadimos la quinoa, el vino y la sal y programamos si cubilete 10’ – 100 – giro a la izquierda velocidad cuchara.


7.Incorporamos las gambas, ponemos el cubilete en la tapa y calentamos 2’ – 100 – giro a la izquierda velocidad cuchara.


8.Dejamos reposar 5’ y servimos la quinoa, rociamos un poco de pesto y acabamos con parmesano al gusto.