Caldo i "Truquillos"...

#Técnicas básicas 25 febrero 2021



Bon dijous!


Els usuaris de Thermomix® tenim tendència a comprar la carn sense os ni pell, pollastre, galtes de porc, ... I demanem al carnisser/a que no volem els ossos...


A partir de llegir d'aquest post, ja s'ha acabat! Demaneu a la carnissería que us guardin els ossos, i quan entreu a casa, poseu a fer un caldo, que us servirà de fons de nevera i/o congelador. 


En aquest cas, jo he comprat galtes de porc per fer un guisadet de cigrons... I amb els ossos, he fet el següent:


He posat en una safata de forn els ossos, amb un rajolí d'oli i sal.




Poseu al forn a 250 graus fins que estiguin rostits per les dues bandes. Retirar del forn, i preparar el Thermomix® per fer el caldo...




Posar el "cubrecuchillas" en el got




Posar els ossos de les galtes a dins, un tros de porro, una pastanaga i una mica de sal. Cubrir d'aigua, tapar i programar 30-40 minuts a 100 graus, velocitat cullera i gir a la inversa. 





Colar el caldo, i si voleu enfosquir-lo, torneu-lo a posar al Thermomix® , i programeu 15-20 minuts a funció Varoma, velocitat 1 i treieu el cubilet. Poseu el cestillo a sobre. Veureu que el caldo reduïrà i s'enfosquirà, a mes reduït i enfosquit el volgueu, mes temps a funció Varoma li heu de posar.




Tenir aquest fons de nevera, us ajudarà a fer salses, i altres plats i elaboracions. Us assegurareu tenir un caldo totalment natural, i deixareu de comprar processats. Podeu congelar-lo en recepients aptes per el congelador. 


Podeu seguir els vídeos a través de:


Facebook: https://www.facebook.com/vanessa.sedas


Instagram: Vanescooking


Si t'ha agradat, dona'm un like!