CEBA CARAMELITZADA TM31/TM5

#Técnicas básicas 23 marzo 2021



Els que em seguiu, ja sabeu que sóc una fan incondicional de la ceba caramelitzada...


Quan tenía la TM5 la feia força sovint, però des de que tinc la TM6, no falta com a fons de nevera i li poso a molts plats... La TM6 té la funció d'alta temperatura, que ens permet amb nomès 20 gr d'oli fer 500 gr de ceba sense afegir ni gota de sucre ni caramel...


Els que teniu models anteriors a la TM6 podeu fer-vos la vostre ceba caramelitzada, no amb el mateix resultat, però seguirà estant una ceba fantàstica...


Truc:



  • És important que posis a escalfar previament l'oli, ja que aconseguiràs que al posar la ceba ja comenci a sofregir. També es important que no redueixis la quantitat d'oli...

  • Com diu la meva Sogre, la forma de tallar la ceba, et farà variar el gust de la recepta. Per tant, per fer la ceba caramelitzada, és molt millor tallar-la en juliana. 

  • Treu el cubilet, i posa el "cestillo" sobretot els primers 20 minuts a temperatura Varoma, que es quan evaporaràs l'aigua de la ceba. 

  • Cada ceba porta diferent quantitat d'aigua, per tant quan estem fent cuina manual, hem de vigilar... Abans de donar-li mes temps, passar l'espàtula per el fons del got per veure si es comença a enganxar, si veiem que no, ens permet donar-li mes temps. (en la recepta del vídeo, em va permetre fer 40 minuts de cocció a Varoma, perquè les cebes tenien alt contingut en aigua.

  • Ens caldrà caramel per donar-li el color torrat de la ceba caramelitzada. Si no li poses, tindràs un fantàstic fons de nevera que et servirà per qualsevol base d'altres plats.


Us deixo un vídeo del procés de la ceba caramelitzada amb temperatures de tm31 o tm5




No deixis de fer cap recepta tinguis el model que tinguis... No et quedarà el resultat exactament igual, però aconseguiràs que s'aproximi.


Si t'ha agradat i creus que pot ajudar a altres persones, comparteix amb el teu entorn i no t'oblidis de donar-me un like!