Coca Llardons Express

#Masas, panes y repostería 10 febrero 2021Entre tots hem de mantenir les tradicions, i es per això que demà dijous Gras o també dit Llarder, es moment de preparar la Coca de Llardons, fàcil, ràpida i que no deixa a ningú indiferent... 


Una mica d'història sempre ens va bé...


Tradicionalment el dijous llarder o dijous gras és el primer dia del Carnaval o Carnestoltes. És tradició menjar botifarra d'ou en aquest dia a més d'altres de semblants com la blanca o la negra. També és costum prendre truita de botifarra. A l'hora d'esmorzar, per postres  per berenar, i aquí també ens agrada la tradicional coca de Llardons.


El dijous de les comares és el dijous anterior al dijous llarder i dos dijous anteriors al dijous gras és el dijous dels compares. Actualment es llancen ous, a vegades confrontant actes vandàlics, introduint així l'arribada de carnaval.


El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras, Jarder o Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del país. Aquest dia és costum celebrar àpats familiars que tenen per protagonista a tota mena de menges que combinen els ous amb la carn. Antigament, el Dijous Gras marcava l'inici d'una setmana destinada a atipar-se amb àpats prohibits durant la Quaresma, que comença el dimecres de la setmana següent, el Dimecres de Centra 


Ara que sabem una mica mes... Us deixo l'enllaç d'un petit vídeo que podeu trobar al meu Instagram i que us ajudarà de ben segur a decidir-vos a fer aquesta coca.


https://www.facebook.com/vanessa.sedas


Salut i endolcim-nos una miqueta.