Croquetes de Calçots i cansalada

#Aperitivos, entrantes y tapas 17 febrero 2021



Aquesta es una gran recepta d'aprofitament, després d'una barbacoa i/o calçotada que sempre sobren coses...


I si voleu fer la recepta i no heu fet previament una calçotada, us toca escalivar-los al forn. Així que anem a començar la recepta:


Ingredients:



  • 20-25 calçots

  • 2-3 talls cansalada (restos) o bé passats per la paella ben torradets

  • 500 gr llet sencera

  • 500 gr Nata 35% M.G.

  • 110 gr mantega

  • 110 gr farina de blat

  • 2 rovells d'ou

  • 1 culleradeta de sal

  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç

  • 1 polsim de pebre blanc

  • Rajolí d'li


Primer de tot, si començeu la recepta sense aprofitar els restos de la barbacoa, heu d'escalivar els calçots... Treure la primera capa, rentar-los, posar en una safata de forn previament escalfat a 200 graus, i escalivar durant 30 minuts.



  1. Pesar la llet i la nata en el got del Thermomix® , i traspassar al Friend. Programar, 10 minuts a 90 graus, velocitat 1.

  2. En el Thermomix® , posem la cansalada a daus, i fem funció Turbo 1 segon (2 vegades)

  3. Afegir els calçots, 20 gr d'oli d'oliva i programem 5 minuts a 120 graus velocitat 1. Afegim un polsim de pebre blanc, el pebre vermell dolç i sofregim 1 minut a 120 graus velocitat 1. Retirem i reservem.

  4. Afegim la mantega al got, i programem 3 minuts a 100 graus i velocitat 1. Afegim la farina, per fer la "rouge" i programem 10 minuts a 100 graus i velocitat 1.

  5. Afegim la llet i la nata que tenim al Friend, programem 2 minuts, a 90 graus i velocitat 4. Afegim un polim de pebre, 1 culleradeta de sal, i programem 1 minut a 90 graus i velocitat 4. Un cop acabat el temps, afegim els rovells d'ou, el sofregit reservat i programem 1 minut a 90 graus i velocitat 4. (Mirem si tenim la textura dessitjada, si no, programem 1-2 minuts mes)

  6. Passem la massa a una màniga pastissera, i quan estigui ben freda, deixem reposar a la nevera mínim 12 hores. 

  7. Procedim a donar forma a les croquetes, passem per farina, ou i pa ratllat i fregim. 


Podem acompanyar-les amb una mica de salsa de calçots! 


https://www.facebook.com/vanessa.sedas


Recepta de Marc Ribas adaptada al Thermomix® . 


Si t'ha agradat, dona'm un like!