Els calçots típics de Valls

#Noticias Blog 15 febrero 2021


Els calçots, son brots d'una varietat de ceba tendres, habituals, en la zona interior de Catalunya, però especialment en tota la zona occidental, Terres de l'Ebre, Alt Camp... I sobretot, el plat mes emblemàtic de la població de Valls...


Té molt poques calories, i un alt contingut en aigua, també molta fibra, minerals i vitamines. Ideal per el bon funcionament de l'organisme i per incloure en dietes d'aprimament.


Té una gran quantitat de ferro, fósfor, calci i magnèsi, així com una gran quantitat de vitamines B, C i E. Ens ajuda a depurar el cos, i la presència de flavonoides fa que tingui propietats antioxidants.


Realment la temporada de calçots, es de Novembre a Abril, però el millor moment per consumir-los, es Gener, Febrer i Març.


Tenim moltes maneres d'aplicar aquest fantàstic ingredient a la cuina:



  • Arrebossats

  • Quiche

  • A la brasa amb salsa romesco

  • En crema

  • Croquetes

  • En amanida

  • En truita

  • Paté


Tot i que la mes típica com tots sabem són a la brasa:



Estigues al cas aquesta setmana, que donarem alguna ideia de recepta, adaptada al Thermomix® , perquè puguis incloure aquest ingredient!


Si t'ha agradat el post, dona'm un like!