IOGURT AMB Thermomix® TM31/TM5/TM6

#Postres y dulces 22 marzo 2021



Avui us proposo un postre súper saludable que el podem personalitzar al gust de cada casa...


Que teniu la TM31 o la TM5:



  • 800 gr Llet

  • 50 gr Sucre (opcional)

  • 50 gr Llet en pols

  • 1 iogurt


Posar tots els ingredients dins del Thermomix® i programar: 6 minuts / 50º / Vel 3. És mot important que la llet estigui a temperatura ambient.


Un cop acabat el temps, posar la barreja en potets de iogurt, tapar-los i posar dins d'una bossa tèrmica o bé tapar-los amb drap i posar dins del forn (apagat) o dins d'un armari, sense corrent d'aire unes 11-13 hores sense moure'ls. 


Que teniu la TM6:



  • 800 gr Llet

  • 50 gr Sucre (opcional)

  • 50 gr Llet en pols

  • 1 iogurt


Posar els ingredients dins el Thermomix® i programar: 30 seg / vel 3. Posar la barreja en els potets de iogurt, tapar-los i posar-los dins del recipient Varoma, reservar.


Esbandir el got, i posar-li:



  • 250 gr d'aigua

  • 30 gr suc de llimona


Activar la funció Fermentar, i programar 10 hores / 70º (És ideal fer els iogurts quan hem acabat de recollir després de sopar.


Un cop acabats els temps de fermentació, posar-los a la nevera de 3-4 hores abans de consumir. Aconseguiràs uns iogurts boníssims que podràs personalitzar:



  • Coulis de fruites

  • Fruits secs o cereals

  • Diferents gustos

  • Diferents tipus de llet o begudes vegetals


Et deixo on vídeo perquè puguis seguir la recepta, i comparis les textures que queden amb la funció Fermentar o la manera tradicional. 




Tens a la plataforma www.cookidoo.es un munt de receptes de iogurt que t'ajudaran amb la cuina guiada, i també informació dels beneficis que té la funció Fermentar, ja que ens permet fermentar per fer formatge fresc, iogurt, masses , ...


Què més en sabem dels iogurts?


El procés de fermentació láctica, és el procés en el cual la llet es transforma en iogurt. És el resultar de l'acció dels fermenta làctics. Durant la fermentación, el sucre de la llet (lactosa) es transforma primer en sucres simples, concretament en glucosa i galactita, per després convertir-se en àcid làctic.


La formación de l'àcid làctic aporta certa acidesa (ph 4.5) que es el que ajuda a callar les proteínas i fer l'assentament de la llet, creant així la textura del iogurt.


A més la fermentació làctica, produeix compostos (dióxid de carboni, péptids, aminoàcids, ...) que li donen al iogurt el seu gust distintiu. 


Si encara no has fet iogurts, som-hi, es molt fàcil... I si no tens els potets, pregunta'm com tenir-los i veuràs que un cop els facis, a casa ja no entraran dels comercializats!


No t'oblidis de compartir amb el teu entorn i donar-me un like!