SABEM MES SOBRE L'ORADA

#Pescados y mariscos 19 febrero 2021La Orada, es un ingredient molt veràtil que ens dóna molt de joc a la cuina...


Es un peix blanc d'aigua salada, que habita agrupada amb altres orades en aigües poc profundes, d'entre 5 i 30 metres. És molt sensible a la fredor, fins el punt que pot morir per canvi brusc de temperatura. Neixen mascles, i fins als 3 anys no es converteixen en famelles madures. A partir dels 600 gr també solen canviar de sexe. 


S'alimenta de petxines que desenterra de la sorra, gracies a la seva poderosa cua i les introdueix a la boca. Amb les seves fortes dents, trenca la closca i se les menja. 


Es un peix que tenim la sort de tenir en el mediterràni, i fàcil de trobar a totes les peixateries. Es un peix semi gras, per tant ens aporta poc greix, però una gran quantitat de nutrients. 


L’orada és rica en vitamina E, 100 gr contenen 15,80 mg de vitamina E, el que fa que sigui un aliment òptim pel nostre sistema circulatori. Té propietats antioxidants, afavoreix la vista i col·labora en la prevenció del Parkinson. Ens aporta minerals com ferro, calci, potassi, iode, zinc, magnesi i sodi. Té un alt contingut en vitamina B2, B5 i B9.


Es un peix, sucós i gustós, ideal per dietes d'aprimament.
A www.cookidoo, teniu un munt de receptes d'Orada, les que mes cuino a casa son:Us animo a que feu servir aquest fantàstic peix en la vostra alimentació. A mi el que mes m'agrada es desmuntar-lo, i repassar totes les espines. Si no sou d'aquests, demaneu al peixeter que us faci l'orada a filets i així no tindreu feina. 


Qualsevol dubte estaré encantada d'ajudar-te!!


Bon profit!