Salsa de Calçots

#Salsas y guarniciones 16 febrero 2021


No hi ha bona calçotada sense una bona salsa que l'acompanyi... I tampoc hi ha un bon final de calçotada si no acabes amb la camisa tacada!!


En la millor època de l'any, vull compartir aquesta recepta amb vosaltres... Una salsa al meu gust, no molt diferent d'altres...


Ingredients: 



  • 150 gr Ametlla Torrada i pelada

  • 50 gr Avellana Torrada i pelada

  • 2-3 torradetes

  • 250-300  gr d'oli d'oliva verge extra

  • 2 Nyores

  • 1 cabeça d'alls escalivada

  • 4 tomàquets escalivats

  • 1 culleradeta de sal



 Passos a seguir:



  1. Posar una jerra sobre la tapa, i pesar 250-300 gr d'oli d'oliva i reservar

  2. Posar les Nyores en el got i programar 10 segons a velocitat 10.

  3. Afegir les Ametlles i les Avellanes i programar 10 segons a velocitat 10.

  4. Afegir 2-3 alls confitats, les torradetes, el tomàquet escalivat sense pell, la sal i programar 10 segons a velocitat 10, baixar els ingredients al fons del got.

  5. Programar 2 minuts a velocitat 3,5 i afegir per la tapa l'oli perquè vagi caient a fil...

  6. Treure del got i posar en un recipient per poder sucar els calçots.


Pots guardar en un pot hermètic a la nevera 4-5 dies. També et permet congelar si t'ha sortit molta quantitat. Quan la descongelis, veuràs que s'ha separat la salsa de l'oli, simplement, ho tornes a emulsionar uns segons i llestos!


Podràs acompanyar altres plats com peix, llagostins, verdures, amb un xató, amb pop i amb carn.


Espero que t'ajudi el pas a pas de la recepta i que hi puguis sucar molt!


Si t'ha agradat, dona'm un like