OUS A BAIXA TEMPERATURA / HUEVOS A BAJA TEMPERATURA

#Técnicas básicas 07 abril 2021



Avui utilitzem el Thermomix® per cuinar a baixa temperatura!


Quan van presentar el Thermomix® TM6, aquesta funció ja la té incorporada, tot i que amb la TM5 jo ja la feia servir, programant de forma manual...


La funció de cocció a baixa temperatura (sous-vide) és:


Com diu en Salvador Brugues, es un concepte, inclús una filosofía o forma d'entendre la cuina.


Tècnica de cuina, amb una font de calor a baixa intensitat durant un període larg (minuts, hores i inclús dies). Ens permet que algunes vitamines i nutrients no "morin" ni perdre propietats. Però atenció que tampoc moren els bacteris. 


Per tant és molt important que el producte que volguem coure a baixa temperatura sigui fresc i de qualitat. Ja que si no es així enfonsarem el plat. 


Si tenim el TM6:



  • Utilitzarem la funció d'escalfar, amb el "cubrecuchillas" + 1.500 gr d'aigua a 65º.

  • Quan tingui la temperatura, afegirem els ous (frescos i de qualitat).

  • Programarem de 20 a 40 minuts (depenent com ens agradi la textura de l'ou) a 65º amb la funció "al Vacío"


Si tenim el TM5 o models anteriors:



  • Utilitzarem el "cubrecuchillas" (Apte per TM5) + 1.500 gr d'aigua i escalfarem el temps necessari fins que estigui a 65º

  • Quan tingui la temperatura, afegirem els ous (frescos i de qualitat).

  • Programarem de 20 a 40 minuts (depenent com ens agradi la textura de l'ou) a 65º / vel. cullera / Gir invers


Us deixo vídeo del procés de cocció:




I a gaudir d'aquest ou, que si aneu seguint-me, us proposaré receptes espectaculars perquè us pogueu llepar els dits!


Si t'ha agradat, que de ben segur que si, no t'oblidis de donar-me un like i compartir amb el teu entorn.


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Hoy utilizaremos Thermomix® para cocinar a baja temperatura!


Cuando presentaron Thermomix® TM6, esta función ya la tiene incorporada, todo y que con TM5 yo ya la utilizaba, programando de forma manual. 


La función de cocción a baja temperatura (sous-vide) es:


Como dice Salvador Brugues, es un concepto, incluso una filosofía o forma de entender la cocina.


Técnica de cocina con una fuente de calor a baja intensidad durante un período largo (minutos, horas, incluso días). Nos permite que algunas vitaminas o nutrientes no "mueran" ni pierdan propiedades. Pero atención, que tampoco mueren las bacterias. 


Con lo cual, es muy importante que el producto que queramos cocer a baja temperatura sea fresco y de calidad. Si no es así, hundiremos el plato. 


Si tenemos Thermomix® TM6:



  • Utilizaremos la función calentar, con el cubrecuchillas + 1.500 gr de agua a 65º

  • Cuando coja la temperatura de 65º añadiremos los huevos (frescos y de calidad)

  • Programaremos de 20 a 40 minutos (Dependiendo de como nos guste la textura del huevo) a 65º con la función "al Vacío"


Si tenemos Thermomix® TM5 o anteriores:



  • Utilizaremos el cubrecuchillas (Apto para TM5) + 1.500 gr de agua y pondremos el tiempo necesario a calentar para llegar a 65º.

  • Cuando tenga a temperatura añadiremos lo huevos (frescos y de calidad)

  • Programaremos de 20 a 40 minutos (Dependiendo de como nos guste la textura del huevo) a 65º / vel. cuchara / giro inverso


(Adjunto vídeo del proceso de cocción)


Y a disfrutar de estos huevos... Que si me vais siguiendo, iré proponiendo recetas espectaculares para chuparos los dedos!


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