CONCENTRAT DE CALDO VEGETAL

#Técnicas básicas 19 marzo 2020

Hola Thermiomixers, avui us passo una recepta bàsica, imprescindible per tenir un fons de nevera molt útil .  És el concentrat de verdures per poder fer rapidament un caldo , donar gust a una salsa, una crema de verdures, condimentar arrossos, fideuas.. és la versió casolanà de la pastilla de caldo que trobem al mercat .


En aquesta recepta , necessitem força quantitat de sal, no us espanteu, la sal és el conservant natural del concentrat. utilitzem una sal marina de qualitat , la recepta ens demana una sal gruixuda per que ens quedi perfecte, ho guardem en un pot de vidre i el podem tenir a la nevera durant 4 mesos. o bé podem congelar amb una glaçonera i ja tenim la dosi justa per un caldo .


ingredients 


50g formatge parmesà


200 gr d'api tallat a trossos


250 gr de pastanaga tallada a trosssos


100gr de ceba tallada a 2 trossos


100 gr de tomàquet a trossos


150 gr de carbassó  a trossos


1 dent d'all


50 gr de bolets frescos


1 fulla de llorer


6 branques d'herbes fresques o seques, alfàbrega, romaní.. 


4 branques de julivert


120gr de sal gruixuda


30 gr de vi blanc o aigua


1 cullerada d'oli d'oliva


Preparació 


Posar el formatge parmesà i programar 10seg /vel 10 . treure del got i reservar


posar dins del got les verdures, api, pastanaga, ceba, tomàquet, , l'all, els bolets, les herbes fresques, el julivert, i programar 10seg/vel 7.


afegir la sal gruixuda, el vi, l'olo, la fulla de llorer, tapar i posar el cistellet en lloc del cuibilet i programar 35min/varoma/vel 2.


treure la fulla de llorer, afegir el formatge , podar l tapa i el cubilet i triturar 1 min/vel 4-7. posar en un pot de vidre i guardar a la nevera.