Pollastre a la catalana

#Carnes y aves 16 diciembre 2020

Hola,


avui us  proposo un plat de carn, que no es habitual en mi, però aquest va ser un exit tant brutal a casa que he decidit compartir-lo.


es una recepta tipica de la cuina catalana, extreta d'un llibre de Thermomix® força antic, amb algunes adaptacions que he fet


ingredients :


70gr d'oli d'oliva ver extra


10 cuixes o contracuixes de pollastre sense pell amb os


100 gr de tomaquet triturat fregit


5 dents d'all


150 gr de ceba a trosso grans


2 pastanagues tallades a trossos grans


150 gr de caldo


5 prunes deshidratades


5 orellanes


1 tronc de canyella


1 fulla de llorer o un canonet d' herbes


50gr de conyac


sal i pebre


Preparació :


Posem l'oli dins del got i programem 2 min/120ºC/vel cullera


Afegim els alls i la ceba i sofregim 3 min/120 ºC/ gir invers/ vel cullera


Afegim el pollastre  i les pastanagues i programem 8 min/120ºC/gir invers/vel cullera


Afegim el conyac i programem 2 min/120ºc/gir invers/vel cullera sense el cubilet per evaporar l'acohol


Afegim el tomaquet fregit, el caldo , la fulla de llorer, el tronc de  canyella, i programem   25 min/100ºC/gir invers/vel cullera,


Afegim les prunes deshidratades, els pinyons, les orellanes i programem              5 min/100ºC/ gir invers/ vel cullera. presentem dins d'una cassola de fang i servim.