ROSA DE SANT JORDI DE PASTA FILO I POMA

#Masas, panes y repostería 23 abril 2020

FELIÇ SANT JORDI A TOTHOM!!!


qui ha dit que aquest any 2020 no hi hauria roses??


Aquest any les roses les farem a casa, alguns les feran amb paper , amb cartó o plastilina...  jo també m'he anima't i les fare comestibles, de Pasta Filo i Poma.


al cokiddo, podeu trobar una recepta de Rosa amb pasta de full, jo he canviat la pasta de full per pasta filo, es més fina i més cruixent., i alguns altres canvis


ingredients :


1 paquet de pasta Filo


2 pomes


40 gr d'oli de coco


75 gr de ron blanc


1 C de canyella amb pols


40 gr de sucre de coco o de canya o sirope d'agave


1 clau d'olor


125 gr d'aigua 


unes fulles de menta i coco ratllat  per decorar


oli d'oliva per pincellar la pasta filo.


Preparació 


escalfem el forn a 180ºC i preperem una plata de forn forrada amb paper de forn.


pelem i tallem les pomes per la meitat i  sense el cor  les tallem a làmines fines i la posem al varoma i reservem


posem dins del got el ron, el sucre, l'aigua, la canyella, el clau d'olor i l'oli de coco , posem el varoma a la seva posicio i programem  8min./veroma/ vel 1.


un cop cuites , posem les pomes en una plata i les reguem amb la meitat del xarop de rom que hem fet .


amb 3 fulles de pasta filo juntes, tallem amb tires de 5 cm, les untem amb una mica d'oli d'oliva i posem al damunt de cada tira 5-6  lamines de poma, una al costat de l'altre mes o menys  al mig de cada làmina i pleguem per tal que la poma quedi a l'interior de la pasta filo. repetim l'operacio amn 3 fulles més de pasta filo i lamines de poma. quan les tenim enrrotllem cada tira des d'un estrem fins que quedi en forma de rosa, (mes o menys). les posem a la plata del forn i coem amb el forn dalt i baix uns 20 min. fins que estiguin daurades.


les treiem del forn i decorem amb el coco ratllat i les fulles de menta