SOPA DE FONOLL I ESCAROLA

#Sopas y cremas 12 mayo 2020

El mes de maig va començar amb una calor inesperada, semblava que passavem de l'hivern a l'estiu de cop , però la primavera ha posat les temperatures al seu lloc, ahir i avui ha refrescat  i ve de gust una sopa calentona.


per això m'ha vingut de gust aquesta sopa, amb uns ingredients una mica  diferents.. i ha estat un exit, prova-la , et sorprendrà!


El fonoll és un bulb mediterrani, amb un gust lleugerament anisat, les seves fulles seques serveixen de condiment, les  llavors són digestives. En  aquesta recepta he utilzat el bulb que  és baix en calories i ric en fibra i hidrats de carboni i conté vitamina A i B3.


ingredients 


1 ceba


1 bulb fonoll


150 gr d'escarola


150 gr de col xina o col verda


1 fulla de llorer


sal al gust 


20 gr d'oli


1 cullerada de llavors de sèsam per decorar


750 ml d'aigua o caldo de verdures


Preparació :


He tallat la ceba i el fonoll a daus, amb les mans he trencat una mica l'escarola i he fet talls fins amb la col.


Posem l'oli dins del got amb la ceba i programem 5 min/120ºC/ Vel.cullera.


Si no vols trobar el trossos de ceba, trossejauna mica, programa 4 sg./vel 4.


Afegim el fonoll, l'escarola, la col , la sal i l'aigua i programem 20 min/100ºC/gir invers, vel.cullera


Afegim la fulla de llorer i programem 3 min/100ºC/vel.cullera, gir invers


Rectifiquem de sal , si cal i servim en un bol, decorem amn les llavors de sèsam