VERDURES DE PRIMAVERA AMB VINAGRETA DE MADUIXES

#Cocción en varoma 17 abril 2020

Les verdures son les  protectores de la nostra salut, ens aporten vitamines i minerals, uns micronutrients indispensables per el bon funcionament del nostre organisme. 


A cada àpat és imprescindible que hi hagi vedures, siguin cuites o crues, tenim moltes opciopns per escollir, segons la temporada o segons el nostre gust. 


Per fer un plat saludable , hi hauria d'haver un 35% de verdures al plat. així doncs pren nota d'aqueta recepta, que  pot acompanyar un cereal o una proteïna o be ser el primer plat. El podem servir tebi o fred. 


Ingredients :


400ml d'aigua, 2 patates tallades a rodanxes, 4 penques de bledes tallades petites, 1 porro tallata rodanxes, 4 carxofes tallades a quarts, 250gr de pèsol (fresc o congelat), 1 manat d'espàrrecs,  2 pastanagues tallades a tires fines, 1 carbasso tallat a rodanxes, 5 tomates xerri,  sal i pebre 


Per la vinagreta: 120 gr de maduixes, 40 gr d'oli verge extra, 20 gr de suc de llimona, 20 grms de suc concentrat de poma o mel,  4 fulles d'alfàbrega, sal al gust


Preparació :


posem l'aigua al got amb un polsim de sal, posemdins del cistellet les patates i les penques i tapem, posem les altres verdures  salpebrades entre el varoma i la plata del varoma i tapem .


Programem 30 min/temp. varoma/ vel. cullera


passat aquest temps, retirem el varoma, posem les verdures en una font per servir i fem la vinagreta;  posem les maduixes, les fulles d'algabrega, el suc de llimona , el suc concentrat de poma i la sal i triturem 20 seg/vel 8. Afegim l'oli d'oliva i emulsionem 10 seg/vel 4. 


i llest, la primavera al plat!!!