VERDURES DE PRIMAVERA AMB VINAGRETA DE MADUIXES
#Cocción en varoma 17 abril 2020
Les verdures son les protectores de la nostra salut, ens aporten vitamines i minerals, uns micronutrients indispensables per el bon funcionament del nostre organisme.
A cada àpat és imprescindible que hi hagi vedures, siguin cuites o crues, tenim moltes opciopns per escollir, segons la temporada o segons el nostre gust.
Per fer un plat saludable , hi hauria d'haver un 35% de verdures al plat. així doncs pren nota d'aqueta recepta, que pot acompanyar un cereal o una proteïna o be ser el primer plat. El podem servir tebi o fred.
Ingredients :
400ml d'aigua, 2 patates tallades a rodanxes, 4 penques de bledes tallades petites, 1 porro tallata rodanxes, 4 carxofes tallades a quarts, 250gr de pèsol (fresc o congelat), 1 manat d'espàrrecs, 2 pastanagues tallades a tires fines, 1 carbasso tallat a rodanxes, 5 tomates xerri, sal i pebre
Per la vinagreta: 120 gr de maduixes, 40 gr d'oli verge extra, 20 gr de suc de llimona, 20 grms de suc concentrat de poma o mel, 4 fulles d'alfàbrega, sal al gust
Preparació :
posem l'aigua al got amb un polsim de sal, posemdins del cistellet les patates i les penques i tapem, posem les altres verdures salpebrades entre el varoma i la plata del varoma i tapem .
Programem 30 min/temp. varoma/ vel. cullera
passat aquest temps, retirem el varoma, posem les verdures en una font per servir i fem la vinagreta; posem les maduixes, les fulles d'algabrega, el suc de llimona , el suc concentrat de poma i la sal i triturem 20 seg/vel 8. Afegim l'oli d'oliva i emulsionem 10 seg/vel 4.
i llest, la primavera al plat!!!