Panets casolans per l'esmorzar o el berenar

#Masas, panes y repostería 17 abril 2020

A tots ens agrada menjar bon pa, però quan es tracta dels més petits de casa, busquem la qualitat per sobre de tot.


Per això us proposo aquests panets, ideals per petits i grans, què millor que menjar-se l'esmorzar fet per un mateix? 


Enfarineu-vos i proveu de fer-los, us encantaran!


Ingredients:


340 g d'aigua


50 g d'oli verge extra


25 g de llevat fresc o un sobret de llevat per fer pa deshidratat


610 g de farina de força


10 g de sal


Preparació:


Poseu al got l'aigua, l'oli i el llevat i escalfem durant 2 minuts, 37 graus, a velocitat 2.


Incorporem la farina i la sal i barregem durant 10 segons, a velocitat 6.


Amassem durant 2 minuts amb la funció Amassat.


Aboqueu la massa sobre la superfície de treball i feu boletes d'uns 60 g (recordeu que disposem de balança manual al nostre Thermomix® ). Us haurien de sortir uns 15 panets, això si no decidiu fer-los més grans....


Amasseu una mica cada boleta i aplaneu-la una mica amb la mà si voleu els panets rodons, o enrotlleu-la formant un cilindre i arrodonint les puntes si els voleu allargats.


Poseu els panets separats a la safata del forn (podeu posar un paper vegetal a sota), tapeu-los amb un drap i deixeu-los fermentar dins el forn (amb el forn apagat) fins que doblin el seu volum (entre una i dues hores depenent si l'ambient és més o menys càlid).




Preescalfeu el forn a 200°  quan falti poc temps perquè acabin de fermentar (uns 10 minutets abans)


Enforneu durant uns 20-25 minuts, depenent de la potència del forn (podeu tapar cada panet amb paler d'alumini perquè no es cremin per sobre) 


Treieu-los quan estiguin cuits i deixeu-los refredar en una reixeta, quan siguin freds, els podeu utilitzar o congelar en una bossa (jo els tallo per la meitat i els congelo així, perquè quan els necessito es descongelen més depressa..)




Salut panarres!!