COCA DE SANT JOAN

#Postres y dulces 12 junio 2020

Ja tenim la berbena de Sant Joan a prop, i ja sabem que amb el nostre Thermomix® ho podem fer tot.


Aquí tenim una recepta que no la tenim al Cookidoo, però la farem de forma manual amb el nostre Thermomix® .


MOLT IMPORTANT: Tota massa necessita, molt repòs per fermentar i es molt important que quan la deixem reposar, no estigui en un lloc amb corrent d'aire.


COCA DE SANT JOAN (MASSA DE BRIOIX) 


 INGREDIENTS. 



  • 1/2Kg. de farina de força ó Brisa Hojaldre 

  • 75gr. de sucre  

  • 9gr. de sal 

  • 75gr. de mantega a temperatura ambient 

  • 35gr. de llevat fresc 

  • 150gr. d'ou (3 ous mitjans 

  • 50gr. d'aigua freda 

  • 75gr. llet freda 

  • 15gr. d'aigua de tarongina, pell de llimona, canyella o vainilla.



PREPARACIÓ 



  1.  Posar dins el vas el sucre i polvoritzar 10 segons vel.5-10 afegir la pell de llimona 10 segons més 5-10

  2.  Afegir la resta d'ingredients menys el llevat i la mantega, barrejarà 10 segons vel. 5, programar 5 minuts vel espiga quan faltin 2 minuts afegir la mantega i el llevat. Deixar reposar dins el vas uns 40 minuts. 

  3. Treure la massa del vas estirar-la una mica i plegar-la, deixar que reposi 25 o 35 minuts més fins que hagi doblat. 

  4.  Donar la forma que vulguem de coca, pintar amb ou, decorar amb fruites, crema, pinyons, sucre humit.... Deixa reposar mínim 2 hores. 

  5. Escalfar el forn a 220º i coure 3 minuts aquesta temperatura i llavors baixar el forn ha 200º durant 10 minuts (depèn la mida de la peça,) 

  6.  OPCIONAL: Quan traiem la Coca del forn la podem pintar amb un glacejat (135gr de sucre il·lustre 20gr. d'aigua ben barrejat)

  7. Quan traiem la coca del forn, la podem deixar sobre una reixa de reposteria per refredar.

  8. OPCIONAL: Farcir la coca: de Crema, de Nata, de Trufa.....